Първа официална визита ще направи у нас новият български еврокомисар

...
Първа официална визита ще направи у нас новият български еврокомисар
Коментари Харесай

Еврокомисар Илиана Иванова идва на първа визита в България

Първа публична аудиенция ще направи у нас новият български еврокомисар Илиана Иванова след встъпването ѝ в служба.
Тя ще се срещне с премиера Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, оповестиха от държавната осведомителна работа.

След срещата министър-председателят, вицепремиерът и европейският комисар ще създадат взаимно изказване от 10 часа в Гранитната зала на Министерския съвет.

Програмата на българския еврокомисар включва също срещи с президента Румен Радев, с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, с министъра на образованието и науката Галин Цоков, с министъра на културата Кръстю Кръстев, с министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България. Комисар Иванова ще беседва и с ръководителя на политическа партия ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по външна политика Бойко Борисов.
Съветът на Европейския съюз (ЕС) назначи Илиана Иванова за нов еврокомисар от България на 19 септември. Назначението ѝ е по общо единодушие с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, напомня Българска телеграфна агенция. Назначението следва оставката на Мария Габриел като еврокомисар и е за остатъка от мандата на Европейска комисия до 31 октомври 2024 година Иванова бе подкрепена от голямо болшинство в Европейския парламент (ЕП), откакто мина сполучливо чуване пред две парламентарни комисии. До назначението ѝ за еврокомисар Иванова бе българският представител в Европейската счете палата в Люксембург, а преди този момент - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР