Първа кръпка се появи на новия асфалт на шосето Пловдив

...
Първа кръпка се появи на новия асфалт на шосето Пловдив
Коментари Харесай

Закърпиха пропадане на Асеновградско шосе

Първа кръпка се появи на новия асфалт на шосето Пловдив - Асеновград при кръстовището за Крумово. Новото платно и рехабилитацията на съществуващото трасе са приключени през 2018 година, само че се получи проваляне. Затова на компанията – реализатор „ ИСА 2000” беше разпоредено да създадат ремонт. Според шефа на Областно пътно ръководство инж. Атанас Ташков може да настъпи още по-голямо слягане на асфалта, в случай че не се реагира незабавно.

Разширението на Асеновградско шосе беше предоставено на софийската компания „ ИСА 2000” на Юлиан Инджов. Обществената поръчка беше оповестена от Агенция „ Пътна инфраструктура” за 25 млн. лв..

Дефектът беше отхвърлен през днешния ден.

Представителят на компанията инж. Паун Иванов изясни за „ Марица”, че основата на пътя е уплътнена и трамбована, асфалтовата настилка е възобновена. „ Нормално е тук-там, където има секване, да се получи леко проваляне. Това е напълно дребна част от пътя – един метър, останалият асфалт е в положително състояние”, увери инж. Иванов. Той добави, че изпод, под асфалта, е положен здрав бетонов кожух.

Ремонтът е изработен за сметка на компанията. Не може да се приказва никога за неприятно качество на свършената от нас работа, безапелационен е инж. Паун Иванов.

„ ИСА 2000” строи локалните платна от двете страни на Асеновоградско шосе.Лявото локално платно е готово, положена е маркировка, има осветяване и следва да се инсталира пътна сигнализация, изясни представителят на компанията. Очаква се през август да бъдат приключени и десните локали. Те са с широчина по четири метра, с улично осветяване и отводняване. За локалните платна са обезпечени 18 млн. лв..

Същата компания построи и кръговото кръстовище на околовръстното шосе при изхода от Пловдив за Асеновград на стойност близо 2 млн. лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР