Първа копка за изграждането на нова сграда на детска градина

...
Първа копка за изграждането на нова сграда на детска градина
Коментари Харесай

Правят първа копка на новата сграда на детска градина Карамфилче във Варна

„ Първа копка " за построяването на нова постройка на детска градина „ Карамфилче " ще бъде направена през днешния ден в Цветния квартал във Варна, научи Moreto.net.

По проект от преди повече от година, зданието ще бъде вдигнато в южната част на парцела, където се намира към този момент съществуващата сграда на забавачницата. Средствата за построяването ще бъдат обезпечени от общинския бюджет. За задачата ще бъдат отделени до 1.3 млн. лв. без Данък добавена стойност, научи Moreto.net.

Теренът, върху който се намира ДГ „ Карамфилче “ и върху част, от който ще бъде вдигната новата постройка, е 4669 кв.м. Той граничи с ул. „ Карамфил “ на изток, ул. „ Люляк “ на юг и Франга дере на запад. Новопроектираното здание е разположено в южната част на парцела.

Новото здание ще даде опция за увеличение на просветителния потенциал, възстановяване на материалната база и угаждане на нормативните условия.

В новата постройка ще се обитават четири групи. Помещенията за детските групи са насочени напълно на юг. Проектирани са 4 детски площадки по 100 квадрата, ситуирани в южната част на имота и две спортни площадки на север.

Сградата ще бъде на два етажа. На всеки от тях ще има по две групи. На първия етаж е очакван и физкултурен салон. На втория пък с изключение на групите ще има учителска стая и четири кабинета. По план са заложени две стълбища и асансьор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР