Първа копка за изграждане на новия търговско-административен център направиха днес

...
Първа копка за изграждане на новия търговско-административен център направиха днес
Коментари Харесай

Започна строежът на новата Сувенирна палата във Враца

Първа копка за създаване на новия търговско-административен център направиха през днешния ден кметът на Враца Калин Каменов, Румен Антов, ръководител на Общински съвет и притежателят на компания „ ИНЕКС ТРЕЙД “ - Илиан Цветков.
„ Като човек, израснал във Враца и аз съм един от хилядите жители, които минавайки около постройката на Сувенирната палата, са си задавали неведнъж въпроса: „ Докога ще има сходно рисково здание , което се разпада с всеки минал ден? “. Благодаря на кмета Каменов от мое име и от името на бизнеса в града за напъните, които поставя за развиването на Враца “, съобщи при формалното разкриване Илиян Цветков.

Имотът, върху който ще се построи административно-търговският център, е разгърната застроена повърхност - 2165, 10 кв.м. 15 месеца е времето, за което ще би трябвало да се построи новият МОЛ, само че от компанията строител на обекта разясниха, че това ще стане за по-кратък интервал . Илиян Цветков добави, че притежателите на здания, граничещи с новия търговски център, са поискали подпомагане за ремонт на фасадите и на техните здания.
При старта на строителните работи кметът на Враца Калин Каменов съобщи:
„ Днес, ние демонстрираме за следващ път, че Враца живее в сегашното и гледа решително към бъдещето. Вярвам, че напълно скоро на мястото на Сувенирната палата, ще бъде построена постройка, която дава отговор на днешното съвремие и в същото време е конкурентноспособна “. Каменов пожела на фирмата-изпълнител бързо и качествено осъществяване.

На символичната първа копка на бъдещия административно-търговски център участваха още: заместник-кметът Мария Попова, основният проектант Чавдар Спасов, строители и жители. Водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР