Първа копка на обект „Рехабилитация и реконструкция на УПИ I

...
Първа копка на обект „Рехабилитация и реконструкция на УПИ I
Коментари Харесай

Стартира обновяването на пл. Житен пазар

Първа копка на обект „Рехабилитация и реорганизация на УПИ I озеленяване площад „Житен пазар“ направиха през днешния ден заместник-кметът по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов, районният кмет на централен Георги Стаменов и шефът на Дирекция „ Строителство и вложения “ Юлиян Попов. Обектът е част от план „Обновяване на градската среда в Пловдив 2020-2023 година “

„Този обект се забави малко, само че значимото е, че започва и до есента ще може да бъде приключен. С неговото осъществяване кварталът става още по-желано място за живеене и вложения. Пловдив се трансформира в един от положителните образци в страната. Един от най-бързо разрастващите се индустриални центрове за бизнес и услуги. Много скоро тук ще има напълно нова градска среда“, съобщи при старта на обновяването Стефан Стоянов.

Районният кмет Георги Стаменов изясни, че в парка ще бъде построена водна каскада, ще има доста пейки, ново озеленяваме, както и нови детски уреди. „ Този парк ще претърпи цялостна смяна. Идеята ни е туристическите групи, които посещават Стария град, да се събират тук и по-късно да се изтеглят към паркинга за рейсове, който изградихме. Амбицията ни е за празника на Пловдив да открием обекта“, сподели районният кмет.

Той ще упорства старите публични санитарни пространства, които се намират в парка, да бъдат сменени с нови, до момента в който трае ремонта. „ Ако тук бъде построена автоматизирана социална тоалетна, това ще бъде инвестиция, която ще се изплати доста бързо във времето и съм сигурен, че концепцията ще допадне и на живеещите в квартала “, разяснява Стаменов.

Собственикът на компанията реализатор „Проинвестстрой “ ЕООД Красимир Донков даде обещание, че още до края на седмица стартира работа по парка и до старта на образователната година жителите и гостите на Пловдив ще се радват на изцяло преобразения площад „ Житен пазар “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР