Първа копка на Научноизследователски комплекс към Русенския университет „Ангел Кънчев“

...
Първа копка на Научноизследователски комплекс към Русенския университет „Ангел Кънчев“
Коментари Харесай

Русенският университет започна изграждането на Научноизследователски комплекс

Първа копка на Научноизследователски комплекс към Русенския университет „ Ангел Кънчев “ беше направена през днешния ден. Общата стойност на плана е 5 милиона лева, като се чака комплексът да бъде изцяло приключен до лятото на 2022 година Той се построява със средства, предоставени от страната /три милиона лева/ и лично финансиране.

Сградата съставлява Г-образно двуетажно тяло. В по-малката част на повърхност от 1000 кв. м. ще бъдат построени образователни зали, кабинети и лаборатории, а в по-голямата ще има изложбена повърхност и ще бъдат построени 7 огромни и съвременни интердисциплинарни лаборатории, ситуирани на над 2000 кв.м.:
Лаборатория по прецизни технологии за стабилно земеделие и запазване на естествените ресурси;Лаборатория „ Многомодални човеко-машинни интерфейси, системи за 3D кинематика и пространствена визуализация “ ; Лаборатория по цифрови, послойни, енергийно асистирани новаторски технологии;Лаборатория „ Нисковъглеродна подвижност и интелигентни транспортни системи “;Лаборатория „ Цифрови енергийни системи 4.0 “;Лаборатория „ Образователно пространство на бъдещето “;Лаборатория „ Авангардни здравни технологии “.
Тези лаборатории са многопрофилни и всяка една включва учени и експерти от разнообразни професионални области. С това ще се сътвори опция за създаване и внедрявани на нови хрумвания и технологии дружно с бизнеса, както и на огромни научни планове, оповестяват от образователното заведение.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР