Първа чакра – Муладхара – червен цвят, намира се в

...
Първа чакра – Муладхара – червен цвят, намира се в
Коментари Харесай

Отровните“ чувства, които блокират нашите чакри

  1. Първа чакра – Муладхара – червен цвят, среща се в в основата на опашната кост и дава отговор за връзката ни  със Земята.  Свързана е със виталната мощ на индивида. Енергията, която протича през нея е извънредно мощна по тази причина преодоляването й е доста значимо! Първа чакра блокира най-много,  когато човек изпитва боязън. Това е главното положение, което пречи за естественото й действие.  Помислете върху страховете си и това, което ви блокира да вървите напред.  Не ги подтискайте у вас или да ги оставяте на страни. Поставате страховете си пред  себе си, застанете лице в лице с тях и ги погледнете в очите. Осъзнаването е първата стъпка за премахването им. Нарушените връзки в рода ни и вътрешната ни несигурност  са другите блокажи   пречат за обикновено действие на Муладхара чакра.

Хармоничното развиване на първа чакра утвърждава дамата в ролята й  къщовница. Тази която основава домашния уют и топлота.

  1. Втора чакра – Свадхистана – оранжев цвят. Свързва ни с Ефирния свят. Намира се два пръста под пъпа и дава отговор за творческат реализация и угаждане на потребностите. Това е мощно деен център, който е обвързван с целият ни живот. Блокирането настава, когато човек изпитва виновност. Това е разрушително за нас положение. Когато изпитваме виновност, в действителност ние сме в лапите на безизходицата. Премахването на блокировката, става както и с първа чакра – работим с възприятието за виновност. Не бягайте от виновността. Разберете се със себе си и проучете добре, какво ви кара да се чувствате отговорни. Погледнете обстановката и въпреки това.

При блокаж на втора чакра вие не може да деянията пристрастеността си към живота и не изпитвате наслаждение от ежедневните си действия.

Добрите любовници имат добре уравновесена втора чакра.

  1. Трета чакра, Манипура – жълт цвят. Свързва ни с Виталния свят. Намира се в центъра на коремната област, енергийния център на организма ни, дава отговор за силата на нашите планове. Блокираме я когато изпитваме позор и  РАЗОЧАРОВАНИЕ.  И в случай че с разочарованието някак си можем да се оправим, то да се срамим ни учат още в детските ни години. Най-често задаваният въпрос към децата е „ Не се ли срамуваш от това, което направи? “  По този метод блокираме освен трета, само че и втора чакра. Отблокирането става както  с втора и трета чакра.

Ако желаете да бъдете добър помощник и сътрудник в бизнеса  хармонизирайте третата си чакра. Чрез нея ще засилите самоуважението и ще работите вярно с властта и парите. Трета чакра дава отговор и за връзките и мястото ни в социума.

  1. Четвърта чакра, наричана на санскрип Анахата се асоциира със зеления цвят, свързва ни с Астралния свят, символизира сърцето, което пък от своя страна е обвързвано с всички витални процеси в организма ни.

Блокажите на четвърта чакра настъпват, когато човек изпитва тъга. Това е много разрушително прочувствено положение за нас. Когато тази чакра е затворена ние изпитваме  тежест и неприятни болки  в региона на сърцето. Отблокирането й не е  толкова елементарно както с първа, втора и трета. Апатията, която обикновенно съпровожда индивида в това положение прави още по-трудно  да погледнем съответно на казуса. Нужна е мощна воля, с цел да можем в положение на дълбока горест и тъга да се опитаме да разберем обстановката, да забележим повода и да я разгледаме от всички страни.

Доброто действие на четвърта чакра дава опция на дамите  да  проявят  в цялост женската  си мощ,  да бъдат положителни майки, дъщери или приятелки. Когато работим върху този център ние сме откровени, излъчваме обич, непосредственост, приемане и безкористно служене.

  1. Пета чакра – Вишудха, реализира връзката ни с менталния свят, ярко наследник цвят, среща се в региона на гърлото и дава отговор за обмяната на веществата и връзката.

Блокирането става, когато човек избира лъжата или лъже самичък себе си. Вероятно това е най-сложния избор, да не лъжем. Особено в случай че сме заобиколени от хора, които живеят по този метод. Те вижат лъжата и измамата във всичко и всички, даже и другите да не го вършат. За страдание лъжата е „ заразна “. Ако вникнете деликатно в това състоение, ще видите, че то е като вирус и деликатно се предава от един на различен. Трудно е да се „ имунизираме “ против него, само че не и невероятно. Не отговаряйте на лъжата с неистина и най-много не лъжете  себе си!

Ако дамата е развила добре своята шеста чакра, то тя  е в положение на муза. Изразява себе си пълноценно и  това въодушевява и останалите.

  1. Шеста чакра – Аджна, индигов цвят, среща се по средата на челото на мястото на третото око, настройва тялото ни за контакт с подсъзнанието. Асоциира се с духовната воля и кармата. Блокирането на тази чакра става, когато човек усеща разделяне и живее с илюзии. Това се отнася и за тези, които желаят повече от това, което може да носят или пък са превзети от „ звездна болест “. Това обаче постоянно води до проваляне, тъй като ставате слепи и глухи за всичко. Приемете действителността, такава какво е!

Когато шеста чакра е хармонична ние сме създатели на личния си живот. Усещаме ясно своятя житейски задача и живеем в единодушие със своята вътрешен глас

  1. Седма чакра –  Сахасрара, вилетов цвят, среща се над главата, свързва  тялото с духовния свят.

Блокирането й става, когато човек има мощни земни привързаности, като под земни разбираме всичко – дом, кола, връзки с хора и други Трябва да се научите да пускате всичко.  Както знаем най-трудно е да пуснем  индивида, който обичаме, само че в случай че приемем, че любовта не е материална, тогава можем да го реализираме. Не приемайте земните си привъзаности като доктрина. Използвайте по-рядко думата „ мое “. При хармонично работеща чакра ние сме в положение на божествена душа.Усещаме се в единение с Божествения аз и Първоизточника.

Инфо: https://lechebnitzazadushata.wordpress.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР