Партньорството ни с Мароко е ключово за предотвратяването и контрола

...
Партньорството ни с Мароко е ключово за предотвратяването и контрола
Коментари Харесай

Емил Радев: Партньорството на ЕС с Мароко е важно за овладяване на миграцията

 Партньорството ни с Мароко е основно за предотвратяването и контрола на миграцията към Европейски Съюз. Сътрудничеството и помощта на страната при преодоляване на миграционните потоци по западния средиземноморски маршрут от Африка към Европа е извънредно значимо, по тази причина би трябвало да отдадем заслуженото на напъните, които се поставят. Така българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев разяснява връзките сред Европейски Съюз и Мароко.

Партньорството с кралството беше разисквано в комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент в Брюксел. Заседанието бе управлявано от Емил Радев, който е и зам.-председател на тази комисия.

Пред своите сътрудници той напомни, че " единствено за 2019 година в Мароко са предотвратени към 74 000 опита за нерегламентирано прекосяване към Испания и са регистрирани с 60% по-малко идващи на територията на Европейски Съюз “.

Българският евродепутат оцени високо напъните на северноафриканската страна да оказва помощ на жертвите на незаконна миграция, като за предходната година са избавени над 19 500 души в Средиземноморието.

Емил Радев обясни позицията на ЕНП в поддръжка на увеличената помощ към трети страни за да се ограничи незаконната миграция.

Според евродепутата от ЕНП/ГЕРБ е значимо да бъде засилена реадмисията на хората, чиито молби за леговище са отхвърлени. " За да се облекчи миграционния напън, за нас продължава да бъде приоритет механизмът за дейно връщане, тъй че третите страни да одобряват назад своите жители, щом молбите им за леговище не са получили утвърждение “ добави Радев.

" Политиката за основаване на лостове за съдействие с трети страни е належащо да се насочи към задействането на тласъци за връщане на мигрантите. Предоставянето на тласъците обаче би трябвало категорично да бъде обвързано с осъществяване на уговорките във връзка с връщането и реадмисията, както и с периодически разбор на резултата от прилаганите ограничения “, счита българският евродепутат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР