Партньорите в управлението постигнаха договорка. ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната –

...
Партньорите в управлението постигнаха договорка. ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната –
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ искат ръководството на НЗОК да подаде оставка

Партньорите в ръководството реализираха сделка. ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България ” се схванаха за правилник за избор на регулаторните органи. Отправят и молба към новото управление на Здравната каса - да подаде оставка, с цел да може изборът им да мине по новия правилник. Подкрепа към регламента има и от Движение за права и свободи.

След среща на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на „ Демократична България ” и финансовия министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната ” Асен Василиев е реализирано съгласие. В диалога са взели присъединяване и от Движение за права и свободи. Договорен е правилник за избор на регулаторните органи.

Христо Иванов посочи, че насочат молба – шефът и подуправителят на Здравната каса да дадат крачка обратно и да подадат оставки, с цел да е организира нов избор, по новия правилник.

На срещата е доказана и поддръжката към премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и за работата на кабинета.

Бойко Борисов разяснява правенето на подобен правилник, с който по думите му ще се спре с обвиняванията. Борисов посочи, че оставка на Асен Василев няма да бъде желана.

Финансовият министър Асен Василев съобщи, че за първи път от над 20 години през ноември страната събира повече налози, в сравнение с е похарчила и ще има понижение на недостига от 0,8% на 0,6%. Това по думите на Василев ни разрешава напълно умерено да се поберем в условието за 3% недостиг. Той посочи, че поддръжка за бюджета има.

Според Делян Пеевски решението е рационално, като ще вземат участие в регламента, касаещ конституционното болшинство и регулаторите.

Относно рецензиите му към премиера, Пеевски посочи, че в случай че Денков стартира да работи за хората и прави рационални неща, ще беседват с него. Той разгласи цялостната си поддръжка към Мария Габриел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР