Партийната тeлевизия на БСП - Българска свободна телевизия (БСТВ) -

...
Партийната тeлевизия на БСП - Българска свободна телевизия (БСТВ) -
Коментари Харесай

БСП е на път да закрие партийната си телевизия

Партийната тeлевизия на Българска социалистическа партия - " Българска свободна телевизия " (БСТВ) - към този момент не излъчва никаква стратегия и онлайн, откакто спря телевизионната си стратегия още през май предходната година. Според " 24 часа " това е окончателният завършек на партийната медия. Източник на " Булевард България " удостовери, че се чака закриването ѝ. От централата на Българска социалистическа партия все още няма публична информация по тематиката.

БСТВ беше основана през 2019 година по персонална самодейност на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Миналата пролет беше обявено, че малкия екран стопира " краткотрайно " излъчването на програмата си " по отношение на пренасяне на студията ", а чиновниците излизат в заплатен отпуск.

От партията твърдяха, че два месеца по-рано екипът се преместил на " Позитано " 20, където се намират партийната централа и редакцията на вестник " Дума ". Още тогава обаче се появи информация, че повода за прекъсване на телевизионната стратегия е финансова, както и че се обмисля " Дума " от ежедневник да стане седмичник.

Тогава от Българска социалистическа партия отхвърлиха малкия екран стопира работа поради липса на финансиране. Приблизително по същото време Националната организация за приходите (НАП) включи социалистическата партия в листата с длъжници към бюджета над 5000 лева Става дума за забавени заплащания на осигуровки - съгласно данните тогава в размер на към 62 хиляди лева В документа с дръжниците имаше и други политически обединения, само че социалистите бяха единствените парламентарно показани, което им дава право на държавна дотация.

От предходната година до момента БСТВ излъчваше онлайн - в обществените мрежи и в канала на малкия екран в YouТube. Последните видеа на всички платформи са от 12 януари, сподели инспекция. Тогава на фейсбук страницата е излъчено онлайн съвещанието на Народното събрание, а в канала в YouTube е качено предаване за стопанска система с водещ Нора Стоичкова.

БСТВ беше открита при започване на 2019 година, като за водещи на излъчвания бяха поканени хора като Велизар Енчев, Нора Стоичкова, Стоил Рошкев, Александър Симов, Явор Дачков, Страхил Ангелов. Няколко месеца по-късно Корнелия Нинова заяви, че партията е вложила " към 1,5 млн. лева " от партийната дотация единствено за старта на малкия екран.

" Българска свободна телевизия е родолюбива, тъй като утвърждава и популяризира българската просвета и националното творчество, повдига духа, вярата и самочувствието на нацията, " може към момента да се прочете на уеб страницата ѝ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР