Партията започва подготовката за референдума – за и против джендър

...
Партията започва подготовката за референдума – за и против джендър
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Подредихме листите за кампанията си без никакво напрежение

Партията стартира подготовката за референдума – " за " и " срещу " джендър образованието в учебните заведения до 18 години
„ Подредихме листите за акцията си без никакво напрежение. В добър диалог с нашите структури ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред публицисти.

Приехме своята предизборна платформа, която озаглавихиме: „ Мир, благополучие, взаимност и напредък “. В нея сме разписали във всички браншове на публичния живот с какво се ангажираме пред българските жители в тази акция. Много от нещата, които обещахме предишния път, свършихме – и в присъединяване ни в държавно управление, и по-късно в Народното събрание. Но остана и доста несвършена работа. Разбира се, развили сме в допълнение нашите политики. Също с цялостно единогласие беше призната предизборната платформа на партията. За нас политиките са най-важното нещо в тази акция “, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия.

По думите й партията стартира подготовката за референдума – " за " и " срещу " джендър образованието в учебните заведения  до 18 години.

Нешка Робева, Иван Гарелов, някогашният ректор на НСА Светослав Иванов, проф. Радослав Гайдарски, Милко Багдасаров, който е шеф на учебно заведение в Кърджали, Костадин Бояджиев – татко на 6 деца, зам.-шефката на партията и ексдепутат Ирена Анастасова, студентът Христо Христов и писателят Иван Гранитски влизат в Инициативния комитет, който Българска социалистическа партия ще излъчи за организирането на референдума против джендър образованието в учебните заведения.

Това решение бе взето от Националния съвет на партията през днешния ден в осъществяване на решението на конгреса на партията отпреди две седмици.

„ Ние нямаме нищо срещу хората с друга полова ориентировка, почитаме правата им и ги пазиме по Конституция, само че не бихме желали тази идеология да прониква при децата “, изясни Корнелия Нинова.

Тя описа, че Инициативният комитет остава отворен.

„ Проведохме срещи с цивилен организации, които пазят фамилията и децата. Продължаваме този развой в осъществяване на решението на Конгреса. Националният съвет разпореди на Изпълнителното бюро да посочи въпросите “, сподели още Корнелия Нинова.

„ Без никакво напрежение и без кавги и разправии подредихме листите си, доста умерено и в добър диалог със структурите “, описа още Нинова след съвещанието на пленума. Тя уточни, че листите са гласувани от пленума със съществено болшинство от над 100 гласа и с единици въздържали се.

Професионалисти, които да отстояват политиките в Народното събрание – на този принци са подбрани водачите на листите на Българска социалистическа партия. Същевременно са търсени хора от районите.

В началото на конференцията водачът на партията посочи, че са приели декларация за 1 година от началото на войната в Украйна и вандалския акт на посягане против Паметника на Съветската войска.

Нинова разяснява апела на водача на ГЕРБ Бойко Борисов незабавно да се маха плочата по този начин: „ Мислим, че задоволително ненавист, експанзия и разделяне на българския народ има, с цел да всяваме още. Точно на нас, ръководители на партии, не ни отива да го вършим, а да търсим дела, които сплотяват. Защото паметниците са историята на България. Нека да я пазим тази история, да я почитаме, макар че някои я одобряват, други - не, само че това е историята на България и тя би трябвало да се пази “.

„ По-добре да търсим обединителни дела в тези напрегнати времена и разделения. За нас такава идея може да бъде тази за мира. Още един път удостоверяваме позицията си, че тази война е унищожителна, братоубийствена, с тежки последствия за целия свят, за Европа и за България. Виждаме изхода от нея в прекъсване на военните дейности, започване на договаряния за реализиране на дълготраен мир “, безапелационна бе тя.

Списък с водачите на листи, които Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди, за предварителните парламентарни избори на 2-ри април:

Благоевград - Корнелия Нинова

Бургас - Петър Кънев

Варна - Борислав Гуцанов

Велико Търново - Кристиан Вигенин

Видин - Филип Попов

Враца - Атанас Зафиров

Габрово - Драгомир Стойнев

Добрич - Мая Димитрова

Кърджали - проф. Жени Стайкова

Кюстендил - Бойко Клечков

Ловеч - Ирена Анастасова

Монтана - Стоян Мирчев

Пазарджик - Драгомир Стойнев

Перник - Борис Цветков

Плевен - проф. Румен Гечев

Пловдив - Иван Петков

Пловдив-област - Манол Генов

Разград - Наско Анастасов

Русе - Иван Иванов

Силистра - Иво Атанасов

Сливен - Деян Дечев

Смолян - проф. Георги Михайлов

София-23МИР - Христо Проданов

София-24МИР - Георги Свиленски

София-25МИР - Корнелия Нинова

София-област - Иван Ченчев

Стара Загора - Георги Гьоков

Търговище - Борислав Гуцанов

Хасково - Атанас Зафиров

Шумен - Иван Иванов

Ямбол - Кристиан Вигенин
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР