Партията запази устойчиви позиции – печелим толкова депутати, колкото на

...
Партията запази устойчиви позиции – печелим толкова депутати, колкото на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: БСП няма да се крие зад експертни правителства. Те са заигравка на статуквото

Партията резервира устойчиви позиции – печелим толкоз депутати, колкото на предходните избори, сподели той

Българска социалистическа партия няма да се крие зад експертни държавни управления. Те са остаряла заигравка на статуквото. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

„ Един подобен метод не би разрешил да стане ясно кой носи политическа отговорност за дейностите на кабинета. Не одобряваме сходен вид правене на политика. Всичко би трябвало да е ясно, в това число и за отговорността “, изясни той.

Българска социалистическа партия е най-последователната партия в борбата си с модела ГЕРБ, съобщи бургазлията. 

„ Предстоят диалози с другите партии, на които разграничителната линия ще е отношението към модела ГЕРБ, към задкулисието, към източването на бюджети и систематизиране на средства за компании, близки до властта. Ние имаме безапелационна и поредна позиции през последните 7-8 години. Не считаме да отстъпваме от нея. Няма да водим диалози с ГЕРБ и с Движение за права и свободи “, акцентира той.

На въпроса дали, в случай че мандатът стигне до „ Продължаваме промяната “ биха подкрепили Кирил Петков или Асен Василев за министър председател, Зафиров сподели, че не е работа на Българска социалистическа партия да показва премиера. 

„ Казахме кого не бихме приели и стоим на тази позиция. Нека да забележим какви ще са предложенията. Ако бъдем поканени за диалози, ще се включим и бихме взели участие в такова ръководство, в което да защитим уговорките, които поехме към българските жители. Техният глас ще бъде чут в националното заседание “, добави той.

След като водещата заприказва за вид за основаване на евроатлантическа ръководеща коалиция, заместник-председателят на Българска социалистическа партия посочи, че би трябвало да има българска, която да пази националните ползи. 

„ Приоритетите са ясни – би трябвало да се борим с последствията от коронавирус рецесията, за възобновяване на стопанската система, решение на проблемите в опазването на здравето, образованието и увеличение на обществените задължения от страна страната към жителите “, добави той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР