Партията на украинския президент Володимир Зеленски ще е големият победител

...
Партията на украинския президент Володимир Зеленски ще е големият победител
Коментари Харесай

Очаква се партията на Зеленски да бъде победител на предсрочния вот в Украйна

Партията на украинския президент Володимир Зеленски ще е огромният победител в днешните изключителни парламентарни избори. Според социолозите, " Слуга на народа " печели към половината от гласовете. Не е ясно обаче дали това ще е задоволително на президентската партия, с цел да ръководи сама.

 © БГНЕС
Три месеца откакто завоюва безапелационно президентските избори, Зеленски продължава да се радва на извънредно висок рейтинг. Затова след днешния избор се чака Върховната Рада да бъде доминирана от " прислужници на народа ", които, също като президента, в никакъв случай не са били политици.
Володимир Зеленски, президент на Украйна: Ще се придържаме към решението да има единствено нови лица. С никого от старите ръководещи не предвиждаме коалиция.
За новия министър председател важи същото, макар че някои от остарялата армия хранят очаквания. Търси се безпристрастен икономист.
Володимир Зеленски, президент на Украйна: Много ми се желае да бъде самостоятелен човек, който в никакъв случай не е бил нито министър председател, нито ръководител на Радата, нито водач на която и да било партия. Имам поради към този момент един подобен човек.
На тези избори за финален път украинците гласоподават и за мажоритарни претенденти, и за партийни листи - надлежно 199 и 225 депутатски места. 26 места остават празни, тъй като тези депутати би трябвало да бъдат определени от анексирания от Русия Крим. От 22 участващи обединения в Радата се чака да влязат единствено 5.

Естествен сътрудник на " Слуги на народа " би била партията " Глас " на рок звездата Святослав Вакарчук, в случай че се осъществен упованията тя да премине 5-процентния предел. Водещата проруска групировка ще би трябвало да се бори за обещанията си като втора политическа мощ.

Юрий Бойко, водач на " Опозиционна платформа - За живот ": Хората желаят от нас да спрем войната, да махнем митата и да възстановим спокойната и постоянна Украйна.

Опозиция в Радата остават и някогашният президент Петро Порошенко и неговата " Европейска взаимност " и " Отечество " на отдавнашната към този момент премиерка Юлия Тимошенко.
 В Украйна се организират предварителни парламентарни избори В Украйна се организират предварителни парламентарни избори
Днес в Украйна се организират предварителни парламентарни избори. Социологическите изследвания сочат за любимец партията на президента Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР