Партията на Цветан Цветанов прави опити да стане част от

...
Партията на Цветан Цветанов прави опити да стане част от
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Цветанов се коалира с Промяната и ДБ?

Партията на Цветан Цветанов прави опити да стане част от обединението на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за идните на 2 април изключителни парламентарни избори, научи Lupa.bg. В последната седмица Цветанов даже се е срещнал с водача на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

На срещата някогашната дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ декларирал, че неговата групировка " Републиканци за България " може да доприсене най-малко с 80 000 гласа за демократичното обединяване. Тези гласове пък можело да се окажат основни за това обединението да стане първа политическа мощ на вота. Хора от партията на Цветанов също водят диалози с Кирил Петков и Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ". Не бива да се подценява и опцията по линия на Цв.Цв. да се откри и в допълнение финансиране.

Според източник на Lupa.bg, изрично срещу са от " Демократична България ", както и съпредседателя на " Промяната " Асен Василев. " Цветанов дълго беше част от статуквото като най-доверено лице на Борисов, той никога не е от бранителите на правовата страна. Няма по какъв начин да се асоциираме с него. Не имаме вяра в катарзиса му, скърбя ", бил безапелационен Христо Иванов, а думите му били подкрепени и от Асен Василев.

Затова най-вероятно обединението ще е негласна - допустимо е хора на " Републиканци за България " да се появят на основни позиции в листите, предизвестяват източниците на Lupa.bg. 

Мили думи за готвеното демократично ръководство изрече през днешния ден Цветанов в изявление за финансираната от икономическата формация ТИМ телевизия " България он еър ". „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ може да са първа политическа мощ на 2 април “, съобщи ръководителят на " Републиканци за България ". По думите му, обединяването на Политическа партия и Демократична България би имало по-голям късмет, в случай че обере външна страна от партии и сдружения, като по този метод ще вземат вота на тези, които не гласоподават.  

„ От " Републиканци за България " направихме нашия избор с безучастие в предходните предварителни парламентарни избори. Подкрепихме както „ Продължаваме промяната “, по този начин и „ Демократична България “. Специално в Шумен имахме съществено организационно присъединяване. С сходна настройка сме да ги подкрепим, тъй като колкото и да споделят някои, че може би не е най-хубавото, което имаме, аз мога да кажа, че сега на политическата сцена по-добро няма, с цел да се сътвори сила за смяна, която би трябвало да се случи “, съобщи ръководителят на партията.    

Според Цветанов идните предварителни избори няма да решат политическото бъдеще, а локалните избори на есен. При неналичието на постоянно държавно управление и постоянен кабинет това би довело до „ фундаментални неточности “.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР