Партията на Стефан Янев е обект на нездрав интерес от

...
Партията на Стефан Янев е обект на нездрав интерес от
Коментари Харесай

Ралица Симеонова за партията на Янев: Много хора искат, малко могат. Перспективите не са положителни

Партията на Стефан Янев е обект на нездравословен интерес от избрани фактори, които се пробват да я овладеят. Това разяснява пред NOVA Ралица Симеонова, досегашната „ дясна ръка” на Стефан Янев във групировката му „ Български възход”.

Симеонова уточни 2 провокации пред партията на Янев- кадровите въпроси и ценностната ориентировка. „ Много хора желаят, малко могат. Това са кадровите проблеми. Разбира се, има и качествени хора, само че те не са сериозна маса. Според мен вероятностите за развиването на групировката не са изключително положителни”, сподели Симеонова.
„ Като всеки нов политически план, групировката е обект на нездравословен интерес от избрани фактори, които вършат опити да я овладеят. От моя позиция не бяха взети нужните ограничения против това”, съобщи още Симеонова.

Кой се пробва да я овладее – Симеонова не уточни имена.

„ От това по какъв начин се образува и структурира тази групировка ще стане ясно дали има късмет за градивна роля в българския политически живот. Има представители на съвсем всички политически партии, за които може да се сетите. Но всеобщо хората не са качествени. Има и качествени, само че те не са доминиращи”, сподели Симеонова.

Попитана дали една от аргументите да напусне е проф. Моллов, тя сподели: „ Този случай в огромна степен беше решен, а и проф. Моллов не е част от групировката. По-скоро ме тормозят персони, които сега гравитират към партията”, сподели тя.

По думите ѝ „ всеобщо българските партии се употребяват като интерес за осъществяване на частни ползи.”

„ Имаме сериозна рецесия на политическото посланичество. Много малко качествени хора има в българския политически живот”, разяснява още Симеонова.

За Стефан Янев сподели: „ Той е стойностен, логичен човек, който обаче няма задоволителен политически опит. Това ще му пречи отсега нататък. Много бързо би трябвало да натрупа политическия опит, с цел да се оправи с главните провокации. Гъвкав и ефикасен е – това може да е извънреден позитив за политическата му кариера занапред”.

„ В момента групировката е в аморфно положение. Воля може би има, само че не знам дали има потенциал да бъде изчистена”, сподели още Симеонова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР