Партията на сегашния израелски премиер Бенямин Нетаняху Ликуд води в

...
Партията на сегашния израелски премиер Бенямин Нетаняху Ликуд води в
Коментари Харесай

По екзитполове: Изглежда Нетаняху ще има шанс да поеме по-здраво управлението в Израел

Партията на настоящия израелски министър председател Бенямин Нетаняху „ Ликуд ” води в изборите за Кнесет с 31 мандата, до момента в който „ Аш Атид ” е на второ място с 18 мандата, съгласно данните на екзитполовете на телевизионната и радиокомпания KAN.
" Кахол Лабан ", партията на израелския министър на защитата и заместник-премиер Бени Ганц, преодолява електоралната преграда на изборите за Кнесет, спечелвайки 7 места, съгласно същата изходната анкета.
 Пети избори в Израел се организират през днешния ден за последните две години Пети избори в Израел се организират през днешния ден за последните две години
Предсрочни парламентарни избори се организират в Израел през днешния ден и ще бъдат четвъртите от 09.04.19 година насам, оповестява БГНЕС. Въз основа на ре...
Лидерът на партия " Ямина " Нафтали Бенет, чиято поддръжка значително дефинира способността на партията " Ликуд " на Бенямин Нетаняху да образува ръководеща коалиция, съобщи, че ще направи това, което е " положително за Израел ". " Ще направя единствено това, което е потребно за страната Израел ", цитира Бенет Едиот Ахронот, чиято партия, съгласно изходната анкета, получава 7 мандата. В същото време Бенет не сподели непосредствено дали ще поддържа Нетаняху.
Предсрочни парламентарни избори се организират в Израел и са петите от 9 април 2019 година, показва БГНЕС. Въз основа на резултатите от гласуването ще бъде избран съставът на 120-местния Кнесет (парламент), след което ще стартира процедурата за образуване на държавна коалиция и в случай че тя е сполучлива, образуване на ново държавно управление и нов министър-председател, който ще постави клетва.
Парламентарните избори в Израел се организират по партийни описи. След като получи формалните резултати от преброяването на гласовете, което се чака след седмица, президентът Рувен Ривлин ще стартира съвещания с представители на партиите, определени в Кнесета, след което ще разпореди на един от депутатите да образува ново държавно управление.
По предписание, претендентът за министър председател е водач на партията с максимален брой парламентарни мандати, само че президентът може да назначи и политик, чиято партия не е получила най-вече гласове, само че е в положение да сътвори коалиция, подкрепена от 61 от от 120 депутати, които да образуват кабинета. За да влезе в Кнесета, всяка партия би трябвало да завоюва най-малко 4 мандата.
 Израел: Дронове ще следят гласуващите на парламентарните избори Израел: Дронове ще следят гласуващите на парламентарните избори
В Израел ще бъдат употребявани дронове от Централната изборна комисия за наблюдаване от въздуха на опашките пред 751 специфични избират...
Кандидатът за министър-председател ще получи 28 дни за образуване на държавно управление с опция за удължение на този период с две седмици и в случай че не успее да го направи в избрания период, президентът ще трансферира това право на различен заместител, който ще получи две седмици за тази задача.
Основният кандидат, както се вижда от последните социологически изследвания преди изборите беше партията „ Ликуд “ на премиера Бенямин Нетаняху. Предишните три пъти негов главен съперник на изборите беше „ Кахол-Лаван “ на някогашния началник на Генералния щаб Бени Ганц, който този път се клати на ръба на електоралната преграда.
След изборите през март предходната година основните противници - партията „ Ликуд ”, водена от Бенямин Нетаняху и „ Кахол-Лаван ” на Бени Ганц - се съгласиха да образуват държавно управление на националното единение. То не съумя да одобри в точния момент бюджета за 2020 година в Народното събрание, което върна страната към нови избори.
Гласуването се организира от 07:00 до 22:00 в огромните градове и от 08:00 до 20:00 в дребните градове. Над 6,5 милиона жители имат право на глас - за тях са отворени над 12 000 изборни секции. 751 изборни секции работеха за пациенти с ковид и тези под карантина. На летище " Бен Гурион " бяха отворени четири специфични зони, тъй че идващите пасажери да могат да гласоподават преди наложителната самоизолация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР