Партията на отстранения каталунски лидер Карлес Пучдемон подкрепя разговори с

...
Партията на отстранения каталунски лидер Карлес Пучдемон подкрепя разговори с
Коментари Харесай

Партията на Пучдемон намекна, че се отказва от едностранно отцепване на Каталуния

Партията на отстранения каталунски водач Карлес Пучдемон поддържа диалози с Мадрид за реализиране на самостоятелност вместо едностранно разединение от Испания.

Това заяви координаторът на партията Марта Паскал в изявление за радио Cadena Ser, представена от Ройтерс.

Според информационната организация това е симптом за намаляване на позицията на партията.

Испански медии осведомят, че партията на Пучдемон PdeCat и някогашните им съдружни сътрудници от крайнолявата партия ERC възнамеряват да извадят апела за " едностранно " обособяване от Испания от стратегиите си за предварителните избори на 21 декември.

" Проектът следва тази линия. Все още не е приключен. Изглежда като добър маршрут за работа ", сподели координаторът, откакто бе запитан за разпространявата от медиите информация.

На Каталуния й " липсват две неща ", с цел да разгласи самостоятелност, разясни тя и добави, че става въпрос за успеваемостта й и на първо място да получи поддръжката на множеството жители на богатия район.

Пучдемон се надява да образува единен фронт на сепаратистите след предварителния избор, както в тази ситуация след последните избори през 2015 година, когато лагерът за самостоятелност на Каталуния си обезпечи болшинство от 72 места в 135-местния парламент, въпреки че завоюва единствено 47,8% от гласовете.

Но ERC отхвърли съюз с партията на Пучдемон. От ERC подчертаха, че сепаратиското придвижване би трябвало да завоюва повече поддръжка за идеята си, даже и да заеме по-твърда линия на държание спрямо PdeCat.

Коалицията за самостоятелност ще изгуби безспорното си болшинство съгласно социологическите изследвания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР