Партията на Кирил Петков и Асен Василев - Продължаваме промяната

...
Партията на Кирил Петков и Асен Василев - Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: ДПС измества БСП за третото място, Продължаваме промняната е пред ГЕРБ

Партията на Кирил Петков и Асен Василев - " Продължаваме промяната " печели вота, а Движението за права и свободи става трета политическа мощ, изпреварвайки Българска социалистическа партия. Това сочат данните от 85% редом броене на резултатите от парламентарните избори на социологическата организация " Алфа рисърч ".

Според социолозите, 26,1 % от гласоподавателите са дали своят вот за " Продължаваме промяната ", до момента в който обединението ГЕРБ-СДС събира с близо три % по-малко - 23,5 на 100.

Другата огромна изненада е изместването на социалистическата партия от третото място. По данните на " Алфа Рисърч " трета политическа мощ е Движение за права и свободи с 11.7% поддръжка от гласоподавателите, до момента в който Българска социалистическа партия заема четвъртото място с 10,9 %.

" ИТН ", който на предходните избори бе първа политическа мощ, в този момент е едвам на пето място с под 10 % от гласовете на гласоподавателите. Сривът за " Демократична България " също е налице. Подкрепата за десницата е 6,5 %.

Увеличава се процентът на гласоподавателите, които са подкрепили партия " Възраждане ". Според последните данни на " Алфа Рисърч " партията на Костадин Костадинов събира 4.8% и минава чертата за влизане в Народното събрание.

Под 4-процентовата преграда остават ИБГНИ с 2.6%, Вътрешна македонска революционна организация с 1.1% и АТАКА - 0.6%

Според социолозите от " Алфа Рисърч ", при тези резултати от вота, разпределението по мандати е следното:

Продължаваме промяната: 67

ГЕРБ-СДС: 61

Движение за права и свободи: 30

Българска социалистическа партия: 28

ИТН: 25

Демократична България: 17

Възраждане: 12

Румен Радев е безапелационният победител в първия тур на изборите за държавен глава, като данните от 85% редом броене на резултатите, демонстрират, че той минава границата от 50 %.

Кандидатът за президент, подсилен от ГЕРБ, Анастас Герджиков остава на второ място с 23,9 на 100 от гласовете на гласоподавателите, а на трето място е водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с 9 % поддръжка.

Костадин Костадинов от " Възраждане " пък изпреварва Лозан Панов, като двамата получават надлежно 4,3 и 3,9 % от гласовете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР