Партията на европейските социалисти приветства избора на Педро Санчес за

...
Партията на европейските социалисти приветства избора на Педро Санчес за
Коментари Харесай

Станишев: Педро Санчес е лидерът, от който Испания има нужда

Партията на европейските социалисти приветства избора на Педро Санчес за министър председател на Испания. Испанската социалистическа работническа партия, чийто водач е Санчес, е част от лявото семейство на ПЕС.
По-рано през днешния ден испанският парламент в профил от поста досегашния министър-председател Мариано Рахой след сполучлив избор на съмнение, предизвикан от лавината обвинявания в корупция на членове на неговата Народна партия (ЕНП).

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев съобщи:

„ Беше извънредно време отпред на Испания да застане напредничав и почтен проевропеец, какъвто постоянно е бил Педро Санчес. Въпреки провокациите, пред които ще бъде изправен, имам вяра, че той ще успее да промени курса на ръководство в Испания и да скъса с политиката на безкрайни бюджетни ограничавания от последните години. Неговият избор прави нашето политическо семейство още по-силно и ни дава убеденост, че ще успеем да създадем същото и на европейско равнище.

Радвам се, че ще имаме и мощния глас на Испания в интерес на по-социална и по-справедлива Европа още на Европейския съвет в края на юни. Очаквам Педро и на обичайна подготвителна среща на левите министър председатели на ПЕС, с цел да го поздравя персонално. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР