Партията на европейските социалисти избира своя нов президент на конгрес,

...
Партията на европейските социалисти избира своя нов президент на конгрес,
Коментари Харесай

Партията на европейските социалисти избира нов президент

Партията на европейските социалисти избира своя нов президент на конгрес, който се организира в немската столица Берлин. В последната си тирада като водач на ПЕС Сергей Станишев съобщи, че оставя партията по-силна и по-единна. По време на конгреса се чака делегатите да гласоподават резолюция, в която се предлага огромен Европейски пакт за налична сила и обществена отбрана.

Партията на европейските социалисти изпрати на крайници с ръкопляскания най-дългогодишният си водач Сергей Станишев, който бе отпред на лявото политическо семейство 11 години. Генералният секретар на ПЕС Ахим Пост назова Станишев " предан европейски социалдемократ ".  В прочувствена тирада пред делегатите Сергей Станишев очерта достиженията на левицата и уточни сериозните провокации – задаващата се тежка зима и разрастването на военния спор в Украйна:

" Никога не би трябвало да забравяме, че Европа е план на мира. Напоследък прекалено много се приказва за военна победа и прекомерно малко за това по какъв начин с политически решения да спрем тази полуда ".

Конгресът на ПЕС още довечера ще гласоподава резолюция за справяне с рецесиите. Станишев уточни като приоритет мощна европейска обществена отбрана за хората през настъпващата зима.

Очаква се да се разбере и по какъв начин ще гласоподава българската делегация от Българска социалистическа партия, водена от социалистите Филип Попов и Вяра Емилова. В Берлин е и заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин като ръководител на Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на ПАСЕ.

В Резолюцията за следващ път се декларира позицията, че мястото на България е в Шенген.

Тази вечер конгресът на ПЕС ще разгласи публично резултатите от гласуването за новия си президент – някогашният министър председател на Швеция Стефан Льовен, който е и единствен претендент. Льовен получи към този момент поддръжката на Сергей Станишев "

" Не единствено, че той е доста сполучлив политик, само че също така е уверен европеец ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР