Партията „Италия, напред“ на бившия министър-председател на страната Силвио Берлускони

...
Партията „Италия, напред“ на бившия министър-председател на страната Силвио Берлускони
Коментари Харесай

Берлускони формира десноцентристка коалиция преди изборите в Италия

Партията „ Италия, напред “ на някогашния министър-председател на страната Силвио Берлускони ще се коалира с крайнодясната „ Северна лига “ и с консервативните „ Братя на Италия “, с цел да взе участие на парламентарните избори, които ще се проведат идната година. Това написа изданието The Local, представено от " Фокус ".
Председателите на трите партии се срещнаха в четвъртък през нощта в Сицилия, с цел да се спогодят за десноцентристки съюз, наименуван „ Пактът аранчино “ на локален деликатес. Берлускони вечеря с първия секретар на „ Северна лига “ Матео Салвини и с ръководителя на „ Братя за Италия “ Джорджия Мелони.
„ Ние положихме основите на пътя към изборната победа “, съобщи Берлускони пред публицисти след вечерята, траяла до един след среднощ.
Според социологическите изследвания нито една партия няма да получи болшинство след парламентарните избори, които ще се проведат в Италия напролет на 2018 година
Съюзяването с Берлускони е в центъра на тактиката на „ Северна лига “, с цел да може да популяризира въздействието си от северните елементи на Италия към цялата страна. Възможно е партията да отстрани думата „ Северна “ от името си и да излезе на изборите просто като „ Лигата “.
Детайлите за „ Пакта аранчино “ досега са нищожни. Мелони съобщи, че е към момента рано да се приказва за претенденти или за това кой ще се кандидатира за министър-председател. „ Искаме да изградим сериозна, твърда стратегия, а това не се прави на вечеря в 11 часа вечерта “, съобщи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР