Партията „Има такъв народ“ откри предизборната кампания в Плевен с

...
Партията „Има такъв народ“ откри предизборната кампания в Плевен с
Коментари Харесай

Радостин Василев: Основен приоритет за ИТН е съставянето на правителство

Партията „ ИТН “ откри предизборната акция в Плевен с представянето на 18 спешни ограничения за енергетиката, бизнеса и семействата. Водач на листата за региона е юрист Радостин Василев. „ Основен приоритет, освен за нас, а за всяка политическа партия е съставянето на кабинет. Това значи постигането на едно парламентарно болшинство, което да разреши съставянето на държавно управление. След двата несполучливи опита, това би трябвало да е дало сигнал, че равнището на диалогичност на партиите би трябвало да се увеличи “, разяснява Радостин Василев. За „ ИТН “ ГЕРБ и Движение за права и свободи са невъзможни политически сътрудници.

Основните проблеми на страната са справяне с енергийната, финансовата и здравната рецесия. Вторият приоритет за Политическа партия „ ИТН “ е обединяването на партиите към проблемите в правораздаването, образованието и опазването на здравето.

Ива Митева сподели, че с 65 народни представители да се направи кабинет е доста самоуверено решение. „ Видях ужасно доста интриги в Народното събрание. Видях хора, които не желаят смяна, видях хора, които желаят да продължат да работят по остарелия метод. Имаше мои оферти, които се посрещаха с утвърждение от народните представители с мен уединено, само че не желаеха да ме поддържат обществено “, акцентира Митева.

Мика Зайкова съобщи, че България в действителност е най-бедната страна в Европейски Съюз. Страната е с най-ниските пенсии и с най-нисък % на заместващ приход – при пенсиониране получаваме 35% от прихода си за разлика от другите страни, където стига до 75%, изясни тя. „ И хора, които получават междинна работна заплата – 1520 лева ще бъдат небогати “, акцентира Зайкова. Три пъти по-висока ще бъде през идната година цената на тока. Причината е, че през 2018 година държавното управление на Бойко Борисов поправиха закона за енергетиката, което дава опция за този скок. Едно от първите неща, които би трябвало да създадем са промени в този закон, с цел да променим формулата за пресмятане на цената на електрическата сила, уточни Мика Зайкова.

Проф. Андрей Чорбанов разяснява, че коронавирусът даде опция да се види, че здравната система работи доста зле. Той разкритикува неналичието на осведоменост за имунизациите. „ При една такава осведоменост, за която приказвам, в случай че страната знае защо става въпрос, тя взима съответните ограничения за зелените документи. Защото в случай че сте имунизирани това ви оказва помощ да прекарате по-леко заболяването. Но не ви пречи да болестите другите хора. И това към този момент е потвърдено. Затова е безумно едни хора да бъдат спрени, тъй като нямат документ, други – не. “, уточни той. Проф. Чорбанов разви концепцията за безвъзмездни профилактични центрове в страната, които обезпечават предварителна защита на болесттите. Той акцентира, че имунизацията би трябвало да е непринуден акт, както и че тя е значима за попречване на тежко превозване на заболяването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР