Партия Волт предлага да се въведат енергийни ваучери за ток

...
Партия Волт предлага да се въведат енергийни ваучери за ток
Коментари Харесай

Предлагат ваучери за ток като част от борбата за чист въздух

Партия " Волт " предлага да се вкарат енергийни ваучери за ток като част от решенията за казуса с мръсния въздух.

На конференция в Българска телеграфна агенция водачът на " Волт " Настимир Ананиев изясни, че мръсният въздух не е превзел единствено София, само че и цяла България.

По думите му тематиката е огромна и по тази причина от партията оферират 10 ограничения за разрешаване на казуса с фините прахови частици. Сред тях са възбрана за дизеловите коли до 2030 година, въвеждане на енергийни ваучери, промени в законодателството за отнасяне горенето на битови боклуци, промени в наредбата за общинските жилища, потребление на нови технологии в битката с мръсния въздух и димомери към газанализаторите на КАТ.

От " Волт " оферират още дървата, пелетите, пелетите от биомаса и други сходни да бъдат въведени като твърди горива в Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и да се слагат уреди за премерване на количеството озон във въздуха.

Ананиев показа и данни от Световната здравна организация, съгласно които 4.1 милиона души годишно умират от мръсния въздух.

" Над 15 000 души в България са умряли през 2015 година ", регистрира той.

Според него в Закона за атмосферния въздух се приказва за три или четири наредби, само че на процедура няма да се направи. 80% от хора, които се отопляват от твърдо гориво употребяват дървесина, регистрира той.

" Тук се работи с дървената мафия ", отсече Ананиев.

Активистът против мръсния въздух Десислава Малинова напомни, че цялата локална администрация не е отчитала казуса с мръсния въздух през годините.

" Разрешаването на казуса е належащ и би трябвало да се намерят съответни решения за него ", прикани тя.

Тя счита, че страната не разполага с нужните познания, с цел да се оправи с казуса, само че и няма политическа воля. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР