Партия Продължаваме Промяната има намерение да стане пълноправен член на

...
Партия Продължаваме Промяната има намерение да стане пълноправен член на
Коментари Харесай

ПП се готви за членство в европейското либерално семейство

Партия " Продължаваме Промяната " има желание да стане пълновръстен член на европейското демократично семейство. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков, който дружно с финансовия министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев взе участие в форума на европейските либерали преди срещата на върха в Брюксел. Част от демократичното семейство е и партия Движение за права и свободи, съобщи Българска национална телевизия.

" Принципите, които сплотяват Политическа партия с либералите са върховенството на правото, човешките права и демокрацията. Ще станем пълновръстен член, когато пристигна моментът ", сподели Денков след срещата. Според него би трябвало да се търсят общи дейности с Движение за права и свободи, което също е част от фамилията на европейските либерали.

" Разбира се, че ще търсим общи дейности, несъмнено ние считаме, че в някои връзки има проблеми във върховенството на закона, не е загадка, само че би трябвало да търсим по какъв начин да почистим всички проблеми, които имаме и да се работи напред. Виждате, че въпреки и мъчно въпреки всичко се търси взаимоотношение в българския парламент, където е още по-важно. Там би трябвало да се реши по какъв начин ще наподобяват законите, по какъв начин ще наподобяват измененията в Конституцията, само че персонално аз съм оптимист, че бихме могли да го извървим дружно. Ако можем да го извървим дружно, би трябвало да можем да действаме дружно и на европейско равнище ", сподели Денков./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР