Партия „Политическо Движение Социалдемократи“ не споделя призива на премиера Кирил

...
Партия „Политическо Движение Социалдемократи“ не споделя призива на премиера Кирил
Коментари Харесай

Най-богатата партия влезе в скандал с “Продължаваме промяната” заради Украйна

Партия „ Политическо Движение Социалдемократи “ не споделя апела на премиера Кирил Петков за даряване на пари за оръжие. Това се показва в позиция на партията, изпратена до медиите.

Партията е част от партиите, съставящи обединението “Продължаваме промяната” и е политическата мощ, получила най-голяма дотация след влизането на обединението в 47-ото Народно заседание. Партията бие по дотация и ГЕРБ, като получава 637 хиляди лв..

На 25 април министър-председателят с пост в профила си във Facebook разгласи, че открива обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление.

Партия „ Политическо Движение Социалдемократи “ е част и един от мандатоносителите на Коалиция „ Продължаваме промяната “, само че ние носим и отговорност пред нашите гласоподаватели, показват от групировката. От партията дефинират апела на премиера като неверен, недопустим и несъответстващ на обстановката. „ Интересът на българските жители е над всичко и, в изискванията на галопираща инфлация и последна беднотия на болшинството от народа, да се приканва за обособяване на една заплата, е зов за това да гладуваш, да не може да си платиш сметките и да не си задоволиш главните потребности за цялостен месец “, означават от партията и допълват, че огромната част от българските жители живеят от заплата до заплата.

Партията напомня позицията си, че осъжда всевъзможни военни дейности и приканва за мирни договаряния с Русия под егидата на Организация на обединените нации. „ Внасянето на оръжия няма да приключи спора, а доста евентуално е да го разрасне “, показват от групировката.

„ Политическо Движение Социалдемократи “ вижда съществени проблеми в обществената връзка на ръководството и някои от политическите му позиции. „ Нужна е по-мъдра и по-умерена външна политика без крайни ястребски позиции и решения, учредена напълно на българските ползи. Време е за преосмислянето на тези аспекти във водената политика “, означават от групировката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР