Партия КОД ще поискат от парламента да се произнесе по

...
Партия КОД ще поискат от парламента да се произнесе по
Коментари Харесай

КОД искат да падне мораториума за проучване и добив на шистов газ в България

Партия КОД ще изискат от Народното събрание да се произнесе по две техни оферти, едното от които е обвързвано с отпадането на мораториума върху изследването и добива на шистов газ у нас. Това излиза наяве от пост на страницата във Facebook на ръководителя на партията доктор Петър Москов.

Вижте какво написа партийният водач:

През идната седмица КОД ще внесе в Парламента, на вниманието на парламентарните групи, две оферти за решение на Народно събрание.

1.Отмяна на решението на Народно събрание, с което се вкарва мораториум за изследването и добива на шистов газ в България от 18.01.2012г.

2. Решение на Народно събрание за смяна на “План за възобновяване и резистентност на Република България”, в частта “Реформа 10:декарбонизация на енергийния сектор”, в която да отпаднат поетите задължения за понижаване на въгледобива и производството на електричество в Топлоелектрическа централа с 40% до 2025г.

Причините заради които КОД подхваща тази самодейност са следните:

-Пред Европа и светът предстоят години на тежко геополитическо опълчване и обвързваните с него енергийни, стопански и обществени провокации.
-Това е действителността пред която сме изправени (искаме или не искаме) и без значение от другите настроения в обществото за войната в Украйна, във връзка с тази действителност би трябвало да сме единни и да се обединим към националния си интерес.
-Националният ни интерес изисква да предпазим българската стопанска система от срив, подбуден от настъпилите външни турбуленции.
-В основата на осъществяването на тази цел, стои гарантирането на енергийната обезпеченост на стопанската система и бита ни.
-В изискванията на външнополитическа неустойчивост, на неустановеност на доставките и непредвидимост на цените по тези доставки, рационалното деяние е да реализираме оптималната (според опциите си) самостоятелност от външни енергийни източници.
-По отношение на природния газ, такава самостоятелност ще реализираме през създаване и рандеман на личните си находища от шистов газ. Всички интернационалните организации за енергийни изследвания, дефинират залежите ни на стойност 500 милиарда куб. м. газ, което при национално ползване към 3 милиарда куб. м. годишно, подсигурява на България без значение ползване за идващите 100 години. Изграждането на такава инфраструктура би трябвало да е наложителна част от българския проект за " Възстановяване и резистентност ".
-По отношение на електрическата сила, такава самостоятелност ще реализираме през опазване на въглищните Топлоелектрическа централа, които работят с българска суровина и себестойността на производството им е 80лв/MWh.
-Скептичен съм, във връзка с “общоевропейска тактика за доставките на енергия”. Припомням, че Германия води лични договаряния с Катар за контракт за газ, а Франция има АЕЦ с които да създава ток за половин Европа и може да си води, каквито си желае политики по декарбонизация.

Но, даже и такава европейска политика да се реализира, горните учредения остават годни, а дейностите по тях наложителни.

-Сигурен съм, че сигурността на Европа и България, минава през отвод от въглеродното безумство, което ни прави небогати и подвластни от Путин.

П.П.
На вълкът му е пълен врата, тъй като самичък си прави работата, споделят старите хора.???? Хубав ден!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР