Партия КОД ( Консервативно обединение на десницата) инициира референдум за

...
Партия КОД ( Консервативно обединение на десницата) инициира референдум за
Коментари Харесай

КОД инициира референдум за датата на официалния Национален празник на България |

Партия КОД ( Консервативно обединяване на десницата) инициира референдум за датата на формалния Национален празник на България, оповестиха от обединяването.

Ето и пълният текст от обръщението на водача на Политическа партия КОД Петър Москов: 

" Честит празник!

3-ти март е празник и би трябвало да продължи да бъде, тъй като това, което е значимо за нас за този ден е, че геополитическият интерес на съветския император за достъп до топло море, е довел до освобождението на България от турско иго. Ако не се беше случило по този начин, щяхме да минем по пътя на Армения за излизане от състава на Османската империя. Тези събития са известни като " арменски геноцид ".

Аз обичам Русия и мразя сатрапския модел, по който се ръководи Русия от епохи. Сатрапските режими, обгърнати в имперски упоритости, постоянно имат една външнополитическа цел - да подчинят и да завладеят. Убеден съм, че България би трябвало да построи мощна самостоятелна държавност, която да ограничи това въздействие и да отстои националния ни интерес. Патриотизъм е да искаш самостоятелна България, а не да обясняваш какъв брой по-добре ще сме под една взаимозависимост, вместо под друга.

Затова на днешния празник би трябвало да отдадем респект на всички дали живота си за освобождението ни и да благодарим. Другото, което би трябвало да създадем, е да не допуснем благодарността ни да бъде употребена като водопровод, през който да мине нова взаимозависимост. Защото честваме Освобождение, а това значи Независимост, нали?

3-ти март е празник, който би трябвало да почитаме, само че не може да бъде НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК. Основният народен празник на България би трябвало да е отражение на наши, български национални достижения, а не на екстаз от резултата от имперски спорове, които са съвпаднали с нашия интерес.

С тези учредения КОД ще инициира в идващите месеци народен референдум за смяна на главния народен празник на България. За нас датите, сплотяващи българите и стремежите на народа ни за обединяване и национална еднаквост са:

1. Денят на Съединението на България - 6-ти септември;

2. Денят на независимостта на България - 22-ри септември;

3. Денят на българската нематериалност - 24-ти май.

Ще предизвикваме подобен референдум, не поради вътрешнополитическо дърляне, или с цел да дразним руснаците. Правим това с дълбокото разбиране, че Националният ни празник, би трябвало да празнува наши си, български достижения, които са ни запазили през времето като нация.

П.П.
Моят персонален любимец е 24-ти май, тъй като празници и монументи с озъбени физиономии и щикове има доста и множеството ни разделят, само че денят, в който честваме българската нематериалност е нещо особено. Това е денят на Библията на нашия език, денят на написаната славна българска история в торбата на Матей Миткалото, денят на записаната история на националните ни въстания на Захари Стоянов.
А това е нещо наше си! Нещо Българско и международно значимо. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР