Партия ГЕРБ вече е готова с проект на нова конституция

...
Партия ГЕРБ вече е готова с проект на нова конституция
Коментари Харесай

ГЕРБ вече има готов проект на нова конституция

Партия ГЕРБ към този момент е подготвена с план на нова конституция и счита, че е допустимо да го внесе в Народното събрание до 2 септември.

Това разгласи в изявление за " 24 часа " правосъдният министър Данаил Кирилов.

" Това е план на нова конституция и вътре се включват всички оферти, които министър председателят показа ", уточни Кирилов.

В петък министър-председателят Бойко Борисов разгласи, че ще подаде оставка в деня, в който Народното събрание гласоподава да се свикат, което да обдъди нова конституция. Тя трябвало да понижи на половина броя на депутатите, да разреши самостоятелна конституционна тъжба, да раздели на две Висшия правосъден съвет – правосъден и прокурорски съвет, да понижи мандата на основния прокурор, както и пълномощията на министъра на правораздаването. Повечето обаче счетоха хода на Борисов като опит да задържи властта си оптимално дълго, тъй като по конституция до изборите за Велико народно събрание няма да се образува служебно държавно управление.

" Нормално е да чакаме, че за 2 септември е допустимо да се съберат 121 подписа, с цел да бъде импортиран планът. Оттам нататък стартират да текат конституционните периоди. Обсъждането на плана би трябвало да бъде не по-рано от 2 месеца и не по-късно от 5 месеца от неговото внасяне. Ако приемем, че внасянето ще е на 2 септември, това значи, че най-ранният миг, в който може да се разиска, е 2 ноември, а най-късният е 2 февруари ", уточни Кирилов пред изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР