Партия ГЕРБ победи за пореден път основния си опонент, както

...
Партия ГЕРБ победи за пореден път основния си опонент, както
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Държавата работи добре, хората го разбират по заплатите си

Партия ГЕРБ победи за следващ път главния си конкурент, както и президентските хора в листата на Българска социалистическа партия, без значение от мощните акции, които се водеха от страна на президента и социалистическата партия. Това съобщи в студиото на "Тази заран " в ефира на bTV Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание.

,,Да, имаше ниска изборна интензивност, само че в случай че я съпоставим с предишни европейски избори, ще забележим, че тя не беше чак толкоз ниска, тъй че изборната интензивност бе релативно добра'', уточни Стоянова.

,,В момента страната работи добре, стопанската система върви. Доходите за първото тримесечие са с растеж от 12,2% и хората го схващат по заплатите си, по пътищата'', показа още ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание.

,,Партия ГЕРБ завоюва тези избори. Цветан Цветанов си вършеше нещата по подготвакта и организацията, министър председателят Борисов пък беше неповторим на тези избори, само че отново споделям – изборите ги завоюва политиката, която води ГЕРБ'', увери още тя.

На въпрос за оставката на Цветанов Стоянова отговори, че няма незаменими хора.

,,Няма незаменими хора, макар че Цветан Цветанов беше прелестен уредник. Но той самичък подаде оставка, тъй като реши, че това е верният ход за него. Не мога да кажа, че се усеща наскърбен от каквото и да е било'', изясни Менда Стоянова.

,,Намирам за обикновено да се направи един обзор на свършеното дотук. Голяма част от задачите са изпълнени. Но въобще не става въпрос за инспектиране на съдружното споразумение'', отговори тя на въпрос по отношение на искане на вицепремиера Красимир Каракачанов да се направи проверка на свършеното дотук от държавното управление.

,,ГЕРБ към този момент не е толкоз млада партия, само че към този момент 10 години сме на власт и някои хора към този момент се поизхабиха, натрупаха рутина. Нужни са нови лица и нови хрумвания. В момента текат разбори кой, по какъв начин и по какъв метод се е показал на тези избори и Изпълнителната комисия може да вземе избрани решения'', разяснява Стоянова.

По отношение на концепцията от страна на Делян Пеевски да се понижи ДДС-то върху хляба, медикаментите и книгите Менда Стоянова счита, че това би бил потребен спор по данъчната система.

,,Ако вършим смяна в тази посока обаче, дано да не я вършим на парче, а да я създадем в повсеместен проект. Това е тематика, по която има аргумент да се говори'', приключи Менда Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР