Партиите в правителството на германския канцлер Ангела Меркел ще проведат

...
Партиите в правителството на германския канцлер Ангела Меркел ще проведат
Коментари Харесай

Меркел ще трябва да спасява мандата си след кризата при социалистите

Партиите в държавното управление на немския канцлер Ангела Меркел ще проведат спешни договаряния през днешния ден, 3 юни, откакто нежната ръководеща коалиция претърпя нов удар. В шокиращо изказване в неделя водачът на Социалдемократическата партия (СПД) Андреа Налес съобщи, че се отдръпва от лидерското място на партията си поради недоброто показване на изборите за Европейски парламент.
Решението на 48-годишният водач остави СПД в хаос и повдигна въпроси по отношение на оцеляването на обединението на Меркел. Дали нещастното партньорство сред дясноцентристкия съюз на Меркел и СДП може да продължи до края на мандата през 2021 година, в този момент може да зависи от наследника на Налес.
Стремейки се да успокои терзанията към оцеляването на държавното управление, Меркел съобщи в неделя, че ще продължи и ще приключи мандата си. " Това, което желая да кажа за държавното управление е, че ще продължим работата си с цялата съвестност и с огромна отговорност ", съобщи лидерът-ветерана.
Кризата на управлението в СПД не би могла да се случи в по-лошото време за ХДС на Меркел, която се бореше да спре отлива на гласоподавателите, защото по-младото потомство отхвърли партията за сметка на " Зелените " на евроизборите. Все по-силни стават гласовете в обединението, които упорстват пътищата на партиите да се разделят.
Харалд Христос, заместник-началник на икономическия конгрес на СПД, предизвести, че " Налес е за съществуването на огромна коалиция, чиято непоклатимост е под въпрос. " " Според мен това, което следва, е краят на обединението, всичко останало не води до средата ", сподели той пред таблоида Bild.
Съюзът сред християндемократите на Меркел и СДП през цялото време беше нежен. Ранена от изборите през 2017 година, СДП в началото се опитваше да влезе в съпротива, само че беше склонена насилствено да възобнови партньорството си с Меркел. Мнозина в партията обаче останаха внимателни да продължат да ръководят в сянката на Меркел, а обединението влизаше от рецесия в рецесия.
СДП, най-старата партия в Германия, в началото беше възнамерявала да преразгледа съюза си с Меркел през есента, когато изтича половината от четиригодишния мандат на държавното управление. Но с безкрайното намаляване на рейтингите, графикът на СПД към момента може да бъде интензивен.
След европейските избори предходната неделя, СДП гледа на вероятността за нов неуспех в три идни провинциални вота в Саксония, Бранденбург и Турингия, където крайнодясната " Алтернатива за Германия " е на път да завоюва безапелационно. С антиимиграционната си акция, " Алтернатива за Германия " притегли гласоподавателите, гневни против решението на Меркел да пусне повече от един милион търсещи леговище в Германия.
Но в този момент " Зелените " са се трансформирали в най-голямото главоболие за СПД. Зелените се оказват по-привлекателни за младите гласоподаватели поради екологичната си платформа. В национално изследване, оповестено в събота, " Зелените " пристигнаха на челно място за първи път - като се употребяват с по-голяма поддръжка от Алианса на Меркел. " Зелените " имат преднина пред СДП от към 15 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР