Партиите в НС внасят проект за изменение на Закона на

...
Партиите в НС внасят проект за изменение на Закона на
Коментари Харесай

Партиите в НС внасят проект за изменение на Закона на отбраната и въоръжените сили

Партиите в Народно събрание внасят план за изменение на Закона на защитата и въоръжените сили, с който заплатите на военнослужещите да се изравняват със междинната работна заплата за страната. Това съобщи Христо Гаджев, ръководител на Комисията по защита.

Това е близо 30% повишаване на възнагражденията на военнослужещите, сподели той.

По думите му неналичието на съответни хонорари е повода за овакантяване на въоръжените сили. " Надявам се преди 6 май измененията да бъдат признати ", сподели Гаджев.

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов съобщи, че не е възможно да има към този момент военни формирования, в които няма нито един офицер. " Има сериозен отлив от офицерската специалност. Затова считам, че в навечерието на 6 май - празника на Българската войска, едно такова решение ще даде мотивация на българската войска, че не е забравена ", сподели той.

Запрянов посочи, че се намираме в кандидат-курсанската акция. " Това, което се случи последната година ме тревожи. Тенденцията е отрицателна ", сподели служебния министър.

Той разяснява и числеността на мобилизационни запас: " Ние имаме задоволителен запас и в този момент, само че заради по това, че през 2007 година прекъснахме наборната работа застарява нашия ресурс. Мислим за неговото подмладяване. Анализите не престават. До края на юни ще имаме ясното тъкмо какво ще предложим ", сподели служебният министър.

Запрянов напомни, че тези, които в този момент приключват незабавно влизат в постоянната армията. " По този метод се забавя освежаването на мобилизационния запас. Този развой продължава да се проучваме ", посочи той.

Възрастта няма да се подвига - нито за кадрова работа спокойно време, нито за краткотрайния доклад за нашите жители, съобщи служебният министър.

" По отношение на повиквателните, ние имаме нов шеф на нашето окръжие. Една от дилемите му е да преминем към потреблението на модерни осведомителни технологии за улеснение и водене на доклад, с цел да не разкарваме жителите до военните окръжия ", посочи Запрянов. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР