Партиите в 46-ото Народно събрание прочетоха днес декларации по повод

...
Партиите в 46-ото Народно събрание прочетоха днес декларации по повод
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение

Партиите в 46-ото Народно заседание прочетоха през днешния ден заявления във връзка последния ден от активността му.

От Движение за права и свободи насочиха рецензии към президента Радев.

" Последните месеци сме очевидци на нарушаване на Конституцията - от президент и Народното събрание. Президентът зачерта законността с назначението на министър. Въпреки разликите, нещо би трябвало да ни сплотява ", съобщи Мустафа Карадайъ.

" Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение. Или се е самозабравил или прокарва концепцията за президентска република. Искаме да му кажем, че разрушава демокрацията ".

" Показахме през годините, че желаеме живот в мир и съвместност. Няма да позволим някой инцидентно попаднал в политиката да разрушава това, което е градено. Искаме да приказваме и за мероприятията на вътрешния длъжностен министър, които били в интерес на битката против пазаруване на гласове. Той сподели своята нелециприятна същина. Акциите може да бъдат меко наречени репресии и унижения. Репресиите и униженията са документирани ".

" Репресиите са инструмент на слабите ръководства. Заради популизма жителите ще понесат всички негативи на рецесията и от небогати да стават по-бедни ".

" Държавността е под опасност. Изборите няма по какъв начин да спасят държавността без обща воля ".

" Уважаеми български жители, не се опасявайте. Конституцията и законите важат еднообразно за всички. От нас зависи да създадем своя избор и да защитим демокрацията. Нека създадем дружно своя избор. Нека променим модела на ГЕРБ, само че не с по-лоша версия. На прага сме на вашите избори за бъдещето на страната ", съобщи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР