Партиите са разделени, защото начинът на правене на политика се

...
Партиите са разделени, защото начинът на правене на политика се
Коментари Харесай

Дончев за новото правителство: Политически стерилен кабинет без участие на ярки политически фигури

Партиите са разграничени, тъй като методът на правене на политика се прекатурна и се трансформира в съревнование по ненавист. Кой кого ненавижда и кой ненавижда по-силно. Това сега е естествения резултат от метода, по който се прави политика в последните години. Тук рецептата я дават хората.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.

Ако до преди няколко месеца хората ми споделяха да има избори, в този момент всевъзможни хора ме питат по кое време ще има държавно управление. Хората не желаят политиците да се държат като деца в детската градина. Политическите сили би трябвало да се подредят в някакви общи цели в принадлежността на съюзите в които участваме. Ако има добра вест от срещата през вчерашния ден е, че можем да приказваме. Ще приказваме с всички, с цел да забележим какво е равнището на жертвоготовност. Влизайки в коалиция с някой, всеки би трябвало да понесе някаква вреда, добави още депутатът.

По думите му в ГЕРБ разискват всички вероятни разновидности.И добави, че отивайки на нови избори партията няма да понесе вреди.

Политически безплоден кабинет без присъединяване на ярки политически фигури. С колкото може повече партии и явен лист цели. Ясен период на валидност. При съответна политическа структура един подобен модел може да не се окаже толкоз неприятен. Досега минаха единствено едни диалози. Не настоявам, че това е единствения вид, може и да има и други. За мен политическият конкурент не е зложелател, даже доста да ме ядосва – в никакъв случай не не помня, че той е български жител, уточни Дончев.

Според него реализирането на третия мандат звучи най-логично.

Виждам, че политическите сили загърбват партийния нарцисизъм и его. Досещат ни защо са ни изпратили хората в Народното събрание. Според мен президентът направи вероятното да даде късмет на този парламент, добави още той.

Според депутатът сред преобладаващата част от партиите би трябвало да има консенсус във връзка с това по какъв начин да наподобява един бюджет.

Вижте диалозите през вчерашния ден. Разминаванията във връзка с макроикономическите индикатори, във връзка с прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази обстановка да бъде импортиран бюджет? Внасянето на бюджет е извънреден ангажимент на кабинета, бил той длъжностен или постоянен. Парламентът не може да задължи служебното държавно управление да го направи, посочи Дончев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР