Партиите и коалициите ще подават заявления в Централната избирателна комисия

...
Партиите и коалициите ще подават заявления в Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Партиите ще издигат кандидат-президенти до 29 септември

Партиите и обединенията ще подават заявки в Централната изборна комисия за регистрация за плануваните на 14-ти ноември президентски избори до 17 часа на 29-ти септември - това планува признатата от ЦИК хронограма за идния избор. Предизборната акция стартира на 15-ти октомври.

Хронограмата е призната на съображение на процедурата, планувана в Изборния кодекс. Съгласно одобрените от ЦИК периоди тя ще записва партиите и обединенията за присъединяване в изборите не по-късно от 45 дни преди изборния ден - 29 септември. Инициативните комитети подават заявки за регистрация пред ЦИК до 17 часа на 4 октомври. Комисията записва претендентите за президент и вицепрезидент не по-късно от 32 дни преди изборния ден - до 12 октомври.

До 13 октомври ЦИК би трябвало да дефинира номерата на партиите и обединенията в бюлетината.

Също до тази дата ЦИК утвърждава споразуменията сред БНР, Българска национална телевизия и партиите, обединенията и инициативните комитети и ги афишира.

ЦИК афишира резултатите от изборите и имената на определените за президент и вицепрезидент не по-късно от 48 часа от оповестяването на изборния ден за завършен - 16 ноември.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР