Партиите и коалициите разполагат с един последен ден - утре,

...
Партиите и коалициите разполагат с един последен ден - утре,
Коментари Харесай

Утре е последният ден за регистрация на партиите за изборите на 2 април

Партиите и обединенията разполагат с един финален ден - на следващия ден, с цел да се записват в ЦИК за предварителните парламентарни избори на 2 април. Коалицията сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " подаде документи в ЦИК. Бивши депутати от " ИТН " потеглят по личен път, а над 120 души от пловдивската организация на Българска социалистическа партия напущат партията.

Новата коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ". Те показаха убеденост, че в този формат ще съумеят да реализират болшинство и да излъчат постоянен кабинет.

" В предишното Народно събрание разбрахме, че " съединението прави силата " би трябвало да стане отвън Народно събрание, с цел да имаме мощна група на новаторски сили и най-сетне вярата на всички българи да стане действителност ", съобщи Кирил Петков.

" България би трябвало да тръгне напред. Усещаме, че БГ е спряна, тъй като силите на статуквото са забили като магарета и не дават страната да тръгне напред ", разяснява Христо Иванов.

" Български напредък " чакат двойно по-добър резултат на тези избори от предходните. Тръгват с желанието за разговор.

" На българските жители им е нужна убеденост, че политическата класа е в положение да води този разговор, да търси взаимоотношение в полза на българите ", съобщи Стефан Янев - ръководител на " Български напредък ".



А ексдепутатите от " ИТН " Ива Митева и Любомир Каримански . За раздялата си с партията на Трифонов споделят, че когато правилата им се разминали, си стиснали ръцете и всеки поел по своя път.

" Търсим една умерена политика. Червени линии няма да чертаем, тъй като алените линии видяхме, че ни влачат все по-надолу и надолу ", съобщи Ива Митева.

" Решенията, когато се взимат от едно политическо управление, което не е водено единствено от един водач и от един представител, считам, че те са по-реалистични ", съобщи Любомир Каримански.



СНИМКИ: БГНЕС

Вместо да стягат редиците си преди вота, над 120 души от пловдивската организация на Българска социалистическа партия напущат партията отпред с алените общински съветници в града, ден откакто съвсем цялата организация в Перник направи същото. Името на групата в Общинския съвет, която се свързва с Георги Гергов, става " Алтернатива за Пловдив ".

" Ние повече няма по какъв начин да се борим вътре в партията, ние не можем да се надигнем против тези операции, които се правят и по тази причина взехме решение да продължим да се борим за левите хора, единствено че отвън българската социалистическа партия ", сподели Николай Радев - ръководител на „ Автентична лява Българска социалистическа партия “.

" Няма нито един, който да е дал заявление за овакантяване на партията, от няколко дни имаме информация, като управление, че от към този момент някогашните съветници се привикват социалисти, с цел да ги убеждават да изоставен редиците на Българска социалистическа партия ", съобщи Иван Петков, ръководител на Градската организация на Българска социалистическа партия в Пловдив.

Отдавна е време за обединяване на всички ляво мислещи хора в страната, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка Новата левица.

" Много се надявам, че тази нова групировка ще даде път на междинното потомство, на младежите, които имат един доста друг взор в един съвременен свят. Аз им поисквам триумф и доста се надявам един ден дружно с Българска социалистическа партия България да има постоянна политичска левица ", съобщи Илияна Йотова.

Според Йотова е значимо да има ляво, дясно и център, с цел да има същински конфликт на хрумвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР