Партида от 800 бронирани машини от САЩ, включително танкове Abrams,

...
Партида от 800 бронирани машини от САЩ, включително танкове Abrams,
Коментари Харесай

US-военна техника, включително танкове Abrams, пристигна в Полша

Партида от 800 бронирани машини от Съединени американски щати, в това число танкове Abrams, дойде в полското пристанище Гдиня, оповестява Euractiv.

Войници от 1-ва пехотна дивизия на Съединени американски щати, които ще бъдат ситуирани в Полша за девет месеца, ескортират товара, разяснява медията.

Отбелязва се, че военната техника е предопределена за Полша и бъде трансферирана във военни бази и хранилища в разнообразни елементи на страната.

След месец се чака следващата партида американска военна техника, чийто размер ще бъде две хиляди единици.

След началото на войната в Украйна Съединени американски щати изпратиха към 40 000 бойци на Източния фланг на НАТО като част от укрепването на Алианса, отбелязва още медията.

По-рано бе обявено, че ескорт от американска военна техника, пренасящ муниции за MLRS M142 Himars, е претърпял случай в Полша. Произшествието е станало на автомагистрала А4 покрай Вроцлав в Полша. Съдейки по видеозаписа, едно от транспортните средства в колоната е надвишило скоростта и се е врязал в задната част на движещата се начело кола. По инерция колата се удря в каросерията различен тежкотоварен камион.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР