Паролите са пътят към всички онлайн регистрации независимо дали става

...
Паролите са пътят към всички онлайн регистрации независимо дали става
Коментари Харесай

Защо вашата парола в интернет не е достатъчно сигурна и как да промените това

Паролите са пътят към всички онлайн регистрации без значение дали става въпрос за мейл, обществени мрежи, интернет магазини или стрийминг услуги. Въпреки че те са изключително значими за наличието на човек в цифровия свят, не са доста хората, замислящи се до каква степен сигурна е тяхната ключова дума.

По думите на консултанта по киберсигурност Брус Маршал има доста разнообразни способи дадена ключова дума да бъде разрушена. Те включват така наречен фишинг офанзиви, които карат потребителите да вкарат паролата си в някой злепоставен уебсайт, да вземем за пример.

Маршал поучава да се употребяват единствено онлайн услуги на снабдители, които подсигуряват допустимо най-голяма сигурност на информацията. Също по този начин той споделя, че би трябвало да се употребяват по-сложни и сложни за отгатване пароли.

На първо място те би трябвало да са колкото се може по-дълги. По думите на специалистът 14 знака е минимумът за паролите. Също по този начин той показва, че в тях не би трябвало да се употребяват персонални имена, рожденни дати или даже името на домашния любим, което може да бъде намерено елементарно в Instagram, да вземем за пример.

Джефри Голдбърг от платформата 1Password изяснява, че усложняването на лесни и предстоящи изречения с основни и дребни букви, както и с цифри, като да вземем за пример " PassWord1 ", не е задоволително.

Има обаче различен риск с дългите и комплицирани пароли. Те са сложни за запомняне от потребителите и поради това те постоянно са принудени да си ги записват някъде на хартия или пък да ги употребяват за няколко разнообразни акаунта. Това от своя страна значи, че в случай че бъде разрушен един от тях, това ще се случи и с останалите.

Друга значима стъпка е паролите за даден уебсайт да се сменят постоянно, само че това също крие заплаха от забравяне. Нещо повече, специалистите показват, че смяната на остарялата ключова дума с прибавянето единствено на една нова писмен знак или цифра не подсигурява сигурност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР