Парното в София може да бъде спряно за всички битови

...
Парното в София може да бъде спряно за всички битови
Коментари Харесай

София и Пловдив остават без парно около Цветница?

Парното в София може да бъде спряно за всички битови консуматори два дни преди Цветница. На 15 април ще бъдат изпълнени нормативните условия за оповестяване края на отоплителния сезон. В Пловдив условията за прекъсване ще се изпълнят ден преди този момент - на 14 април. Топлофикациите са задължени да обезпечават отопление в интервала от 1 октомври до 30 април, написа в Наредбата за топлоснабдяване.

Ако средноденонощната температура надвиши +12 градуса по Целзий в три поредни дни и има метеопрогноза за стопляне в идващите 7 до 10 дни, топлофикация ще пристъпи към поетапно изключване на отоплението.

В София тази седмица до 1 април в това число средноденонощната температура е над 12 градуса, само че от 2 април ще има леко захлаждане. 

Следващото стопляне над изискваните стойности  стартира от 12 април +15,5 градуса, 13 април също е +15,5 градуса и 14 април е +12,5 градуса. Това значи, че столичната топлофикация може да стартира поетапно изключване на отоплението от 15 април, тъй като времето ще се резервира топло в идващите дни, демонстрира метеорологичната прогноза.

В Пловдив изискванията за прекъсване на парното ще настъпят на 14 април, когато средноденонощната температура ще бъде +15,5 градуса. 

Ако живеещите в постройката желаят топлофикация да продължи да топли радиаторите, общото заседание би трябвало да вземе решение и подаде заявление в близкия център за обслужване на клиенти, обясниха от столичното парно за " Телеграф “. 

Възможно е също обособени здания да изискат и по-рано прекъсване на отоплението. Те също би трябвало да подадат заявление в съответния топлорайон.

Топлинният счетоводител " Техем “ има подготвеност да стартира годишен доклад на разпределители, топломери и водомери след оповестяване на прекъсването на централното топлоснабдяване, оповестиха от компанията на въпрос на " Телеграф “. 

Отчетната акция ще продължи до края на месец май 2022 година, като през този интервал е наложително клиентите с образни разпределители и водомери да обезпечат достъп за доклад на уредите си.

В противоположен случай ще получат служебни начисления, което ще наложи следваща промяна в изравнителните сметки за цялата етажна благосъстоятелност. 

От средата на април " Техем “ стартира доклад на образните водомери за топла вода с посещаване в парцелите на тези клиенти.

Потребителите с отдалечени уреди не би трябвало да обезпечават достъп до дома си за доклад, обясниха за " Телеграф “ от компанията за дялово систематизиране. " Нелбо “ също ще стартира посещаване на домовете на своите клиенти след оповестяване на края на отоплителния сезон, заяви топлинният счетоводител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР