Parma Ladies Open, полуфиналМария Сакари – Данка Ковинич 7-5, 6-2Ана

...
Parma Ladies Open, полуфиналМария Сакари – Данка Ковинич 7-5, 6-2Ана
Коментари Харесай

Сакари и Шериф достигнаха до финала в Парма


Parma Ladies Open, полуфинал

Мария Сакари – Данка Ковинич 7-5, 6-2

Ана Богдан – Маяр Шериф 4-6, 6-3, 4-6

Мария Сакари се класира за третия си край от началото на сезона откакто надви над международната №78 Данка Ковинич на WTA 250 шампионата в Парма. Гъркинята сама си усложни живота в първия сет, откакто пропиля задатък от 3-0, само че след това още веднъж съумя да откри правилния темп и приключи мача със серия от пет следващи извоювани гейма.

Опонентка на международната №7 в мача за купата ще бъде Маяр Шериф, която надви над Ана Богдан в другия полуфинал.

Сакари бе доста по-ефективна на начален удар, като записва повече асове (3-1) и по-малко двойни неточности (1-3), като в това време завоюва 71% от точките си на първи сервис (22/31). Гъркинята осъществя пет от седемте си брейкпойнта (71%), до момента в който Ковинич оползотвори два от своите четири шанса за пробив (50%).

Сакари стартира вихрено дуела и даде единствено три точки в първите три гейма. След това обаче Ковинич изненада неприятно съперничката си, като стартира да нападна доста сполучливо по вършиме. Това разреши на тенисистката от Черна гора да реализира цялостен поврат, преди Сакари да прекъсне серията ѝ и да възвърне равенството при 4-4.

Ковинич си върна водачеството, само че не за дълго. Сакаро увеличи доста % си на вкаран първи сервис, като по този метод откри надзор върху по-голямата част от разиграванията. Първата сложена осъществя нов пробив, който затвърди след приключен с ас сервис гейм на 15 и по този метод завоюва откриващия сет със 7-5.

Втората част стартира равностойно, като Ковинич избави брейкпойнт и поведе с 2-1. От този миг нататък обаче Сакари изцяло взе самодейността. Световната №7 атакуваше доста точно от главната линия, като в това време излизанията ѝ на мрежата бяха доста добре разчетени и опитите на Ковинич да я затрудни с къси топки не дадоха резултат. След първата отмора в сета Сакари се върна като преобразена на корта и даде единствено четири точки до края на мача, триумфирайки със 7-5, 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР