Парламентътзадължи Министерски съвет да изготви всеобхватна и финансово обоснована програма

...
Парламентътзадължи Министерски съвет да изготви всеобхватна и финансово обоснована програма
Коментари Харесай

НС задължи Министерски съвет да изготви детайлна програма за инвестиции в отбраната до 2032 година

Парламентътзадължи Министерски съвет да изготви всеобхватна и финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032 година Тя би трябвало да включва информация за всички отбранителни качества, които ще са нужни на страната в идващите 10 години, както и планове за тяхната реализация. Целта е да бъдат посочени целите в бранш защита и да е ясно кое държавно управление какво би трябвало да финансира. Идеята за основаване на такава стратегия получи поддръжка на всички партии като се изключи Възраждане и Българска социалистическа партия.

По предложение на ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната, Движение за права и свободи, Демократична България и Български напредък Народното събрание задължи Министерски съвет да изготви детайлна стратегия за вложения в защитата до 2032 година. Тя би трябвало да включва всички планове в бранш защита, дружно с финансова рамка за тяхната реализация. Атанас Славов от Демократична България посочи, че тази стратегия ще даде опция на Народното събрание да възнамерява разноските дълготрайно.

Николай Дренчев от Възраждане попита по какъв аршин Министерството на защитата ще изготви програмата в случай, че страната даже няма бюдже.

От Движение за права и свободи разясниха, че този документ е просрочен и е значим, с цел да е ясно кое държавно управление какъв брой пари и защо ще харчи, както и да се дефинират предпочитаните планове в защитата. Решението беше подкрепено от всички партии като се изключи Българска социалистическа партия и Възраждане.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР