Парламентът започва работа с избор на подуправител на Националната здравноосигурителна

...
Парламентът започва работа с избор на подуправител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Депутатите избират подуправител на НЗОК, изслушват министъра на финансите

Парламентът стартира работа с избор на подуправител на Националната здравноосигурителна каса. Процедурата е според правила, признати с Решение на Народното събрание. В дневния ред са първото четене на редица данъчни закони, както и чуване на министъра на финансите Асен Василев.

Заради законодателната активност, в петъчния ден отпадна парламентарният надзор.

За първи път Народното събрание избира подуправител на Националната здравноосигурителна каса. Досега той се назначаваше от шефа. В съвещание на Здравната комисия в Народното събрание депутатите изслушаха единствения претендент за поста проф. Момчил Мавров, повдигнат от ГЕРБ-СДС.

Крайният период за избор съгласно разпоредбите, които одобриха народните представители, е до 30 ноември. Подуправителят на НЗОК ще има по-широки пълномощия. Досега той се назначаваше от шефа на Здравната каса.

Парламентът включи в дневния си ред за петък чуване на министъра на финансите Асен Василев за финансовата стратегия на общините. Искането за чуване беше на " Българска социалистическа партия за България "

Депутатите започнаха разискването на първо четене на предложенията за финансов тласък за подаване на информация за данъчни нарушавания - така наречен " бонус-донос ", и за понижаване на прага за разплащанията в брой от 10 000 на 5 000 лв.. Мерките са написани във импортирания от държавното управление законопроект за изменение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).

С промените се вкарва условие работодателите от ресторантьорския бранш, които оферират услуги в заведения, категоризирани с две, три, четири или пет звезди, да изплащат възнагражденията на служащите и чиновниците си наложително по банков път и да разполагат наложително с терминално устройство ПОС. За петък да дебатите и по останалите данъчни закони.

Закона за налог върху добавената стойност; Закона за корпоративното подоходно облагане; Закона за налозите върху приходите на физическите лица и в Закона за локалните налози и такси
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР