„Парламентът започна да живее”. Така депутатът от „Демократична България” Иван

...
„Парламентът започна да живее”. Така депутатът от „Демократична България” Иван
Коментари Харесай

Иван Димитров: Парламентът започна да живее

„ Парламентът стартира да живее”. Така депутатът от „ Демократична България” Иван Димитров разяснява напрежението сред народните представители последните дни.

В предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева” Димитров сподели, че точно „ тези пристрастености, които се разгарят, са доказателство, че Народното събрание живее”.

„ Понякога нервите фактически ескалират, предвид на събитията, че работим в извънредно тежка конюнктура, както интернационална, по този начин и вътрешнополитическа. Правителството и ние като ръководещи се опитваме да изведен страната от това нещо, а опозицията единствено разрушава всичките тези старания. В последна сметка се стига до замяна на остри реплики”, продължи депутатът.

Не счита, че протичащото е симптом за скорошни избори.

„ Тези различия не са причина за подаване на оставка на държавното управление или раздробяване на Народното събрание. Скандалите, които се преекспонират, не може да слагат на карта бъдещето на страната. В сегашния миг минимум се нуждаем от предварителни избори”, сподели Димитров.

Скандалът с изявлението на вицепремиера Калина Константинова по отношение на бежанците, Димитров го дефинира като информационна неточност.

Той разяснява, че в началото се е очаквало спорът в Украйна да завърши в къси периоди. „ Това подведе държавното управление да настани в началото бежанците в комплексите по морето”, сподели Димитров.

Относно Северна Македония, депутатът сподели, че въпросът би трябвало да се реши точно в Народно събрание, само че разискването би трябвало да е точно и с по-малко страсти.

„ България може да наложи несъгласие 70 пъти”, изясни Димитров.

Относно закриването на спецправосъдието и СРС-ата, той сподели, че те се отпускат за период от 2 месеца, а срокът за закриване на спецсъдилищата е 3 месеца.

На въпроса за Антикорупционната комисия и предлагането Бойко Рашков да я оглави, Димитров сподели, че ще се обсъдят всички оферти за шефове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР