Парламентът забрани продажбата на диазотен оксид (райски газ) на непълнолетни

...
Парламентът забрани продажбата на диазотен оксид (райски газ) на непълнолетни
Коментари Харесай

Парламентът забрани продажбата на райски газ на деца

Парламентът забрани продажбата на диазотен оксид (райски газ) на малолетни и използването му в закрити публични места.

Измененията в Закона за здравето, импортирани от депутати от ГЕРБ-СДС, бяха признати единомислещо на първо и второ четене в едно пленарно съвещание.

Промените плануват възбрана за продажбата на диазотен оксид и пълнители с него, в това число и онлайн, на лица под 18-годишна възраст, на територията на детски градини, учебни заведения, общежития за възпитаници, лечебни заведения, на спортни прояви и публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници, както и в закрити публични места. На тези места се не разрешава и използването на така наречен божествен газ.

По предложение на Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) бяха признати промени, с които се прави изключение за продажбата и използването за медицински цели и за хранително вкусовата индустрия в закрити публични места.

Въвежда се и административнонаказателна наредба при нарушаване на възбраната за продажба - санкция за физическите лица от 800 до 1500 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 1500 до 3000 лева Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или от юридическо лице, се постанова имуществена глоба от 3000 до 6000 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 5000 до 12 000 лева

Вчера парламентарната комисия по опазването на здравето утвърди единомислещо промените в Закона за здравето.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР