Парламентът в Белгия обяви готовност да свика извънредно заседание, за

...
Парламентът в Белгия обяви готовност да свика извънредно заседание, за
Коментари Харесай

Белгия на крачка от въвеждане на задължителна ваксинация

Парламентът в Белгия разгласи подготвеност да свика изключително съвещание, с цел да разиска опцията за въвеждане на наложителна имунизация срещу COVID-19 в страната, оповестиха локални медии.

Първоначално предлагането бе показано от здравния министър Франк Ванденбрук и към този момент среща поддръжката на някои от водещите национални здравни експерти, съобщи Българска телеграфна агенция. От Народното събрание прецизират, че ще се водят в решението си от мненията на специалистите и чакат въпросът да се обясни до края на февруари. 

В Белгия са имунизирани към 90 на 100 от пълнолетните и към 75 на 100 от цялото население, демонстрират формалните данни. В последните дни бе обявено, че евентуално още преди края на януари всички пълнолетни ще са получили опция да си слагат спомагателна доза ваксина. Отчита се, че към този момент ползата към подсилващите дози е по-слаб, в сравнение с при първичната имунизация.

Според обсъжданите чернови на нов закон за наложителна имунизация се планува мярката да бъде краткотрайна, без да се показва период. Медиите цитират експертни отзиви, съгласно които въвеждането на необятно приложение на документите за COVID-19 не е довело до упования растеж в броя на искащите ваксина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР