Парламентът удължи заседанието си до приемането на второ четене на

...
Парламентът удължи заседанието си до приемането на второ четене на
Коментари Харесай

Депутатите ще работят до приемането на Бюджет 2022


Парламентът удължи съвещанието си до приемането на второ четене на държавния бюджет за 2022 година Настимир Ананиев от „ Продължаваме Промяната “ изиска удължение на работното време до 18 ч., а Петър Петров от „ Възраждане “ – до привършване на второто четене на държавния бюджет.

Първоначално на гласоподаване беше подложено предлагането на „ Възраждане “, което първо беше отхвърлено, а по-късно, при повторното гласоподаване, беше признато с 83 гласа „ за “, 4 – „ срещу “ и 43 „ въздържали се “.

Георги Свиленски Българска социалистическа партия изиска да бъде гласувано и предлагането на „ Продължаваме Промяната “, само че председателстващият съвещанието не го подложи на гласоподаване поради признатото към този момент предложение за по-дълго работно време.

Депутатите към момента разискват рамката на държавния бюджет на второ четене, и ръководещи и съпротива обосновават предложенията си за промени в приходната и разходната част.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „ ИТН “ предложи да бъдат отделени спомагателни 5 млн. лв. за транспорт на пасажери по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския превоз и превоза в планински и други региони, и по този начин сумата да нарасне на 55 млн. лв.. Според него по този начин ще се удовлетворят предложенията, направени от опозицията във връзка с общините.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР