Парламентът търси изход от създалата се безпрецедентна криза. Първото пленарно

...
Парламентът търси изход от създалата се безпрецедентна криза. Първото пленарно
Коментари Харесай

Следва продължение: Парламентът отново се събира на първо заседание

Парламентът търси излаз от създалата се невиждана рецесия. Първото пленарно съвещание продължава и през днешния ден. До тук се стигна, откакто работата на Народното събрание беше блокирана и депутатите не съумяха да се схванат кой ще застане отпред на Народното събрание.
Прочетете още
По Конституция обаче решението, би трябвало да се вземе точно в първия ден по тази причина партиите приложиха лека ловкост, като на процедура излязоха в отмора до през днешния ден. Най-много гласове получиха Никола Минчев от „ Продължаваме промяната ” и Росен Желязков от ГЕРБ. Изненадващо, късно нощес партията на Кирил Петков и Асен Василев разгласи, че отдръпва номинацията на Минчев, с цел да не вкарват страната в конституционна рецесия и остават в съпротива.

От „ Продължаваме промяната “ не одобряват предлагането на Демократична България за ротационното председателство на Народното събрание:

" Смятаме, че ротационно председателство би било мощно неефективно ".

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев направи друго предложение:

„ За председателски съвет, на който да се опитаме да излъчим една единствена кандидатура, която да се дебатира и да се гласоподава. “
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР