Парламентът ще заседава извънредно на 26 юни, вторник, от 13.00

...
Парламентът ще заседава извънредно на 26 юни, вторник, от 13.00
Коментари Харесай

Обсъждат вота на недоверие на 26 юни

Парламентът ще заседава изключително на 26 юни, вторник, от 13.00 часа. Това взеха решение депутатите откакто одобриха предложение на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. На съвещанието ще бъде разисквана една единствена точка - настояването на 80 депутати от Българска социалистическа партия за гласоподаване на избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов поради неуспеха му в политиката по сигурността.
 
Мотивите за вота на съмнение са импортирани на 20 юни. Според правилника за организацията и активността на работата на Народното събрание разискванията би трябвало да стартират не по-рано от три дни и не по-късно от седем дни от постъпването на предлагането. Гласуването на вота би трябвало да е не по-рано от 24 часа след дебатите. Поради това Цвета Караянчева разгласи, че то ще се организира в петък - 29 юни, от 9.00 часа.
 
Днес депутатите не престават работа с второ четене на промени в Закона за ДАНС. След това ще прегледат на второ четене промени в Административно-процесуалния кодекс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР