Парламентът ще обсъди в четвъртък промени в правилника на Народното

...
Парламентът ще обсъди в четвъртък промени в правилника на Народното
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъдят промени в правилника на НС, свързани с отсъствията от пленарна зала

Парламентът ще разиска в четвъртък промени в правилника на Народното събрание, планува седмичната проектопрограма.

Предлага се депутатите да прегледат пет проекторешения за изменение на правилника, импортирани надлежно от "БСП за България ", от ГЕРБ и от "Обединени патриоти ". Част от измененията са свързани с отсъствията на депутатите от пленарни съвещания и сумите, които да се удържат от възнагражденията им. Едно от предложенията, импортирано през вчерашния ден от Христиан Митев и Валери Симеонов / "Обединени патриоти "/, планува при безпричинно неявяване от три следващи или общо пет пленарни съвещания за съответния месец на народния представител да се удържа месечното му заплащане.

В края на предходната година от Българска социалистическа партия са внесли предложение да се понижи месечното заплащане на депутатите на 2 976 лв. и да се изготви нов метод за определянето му.

Данаил Кирилов от ГЕРБ предлага при безпричинно неявяване на народен представител от поименна инспекция да се удържат 750 лв. от месечното му заплащане.

Предвижда се в четвъртък депутатите да обсъдят и годишния отчет на Комисията за отбрана на персоналните данни за 2018 година, законопроекта за броене на земеделските стопанства в България през 2020 година на второ четене и Годишната работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз (2019 г.).

В седмичната проектопрограма е Годишният отчет за активността на Националната здравноосигурителна каса за 2017 година Включени са и чувания на трима министри - чуване на министъра на стопанската система по отношение на вложения и вероятности за стопански напредък на българската икономика; на министъра на районното развиване и благоустройството по отношение на напредъка по построяването на автомагистрали и скоростни пътища в България; и на министъра на опазването на здравето по отношение на въвеждането на системата за верификация на лекарствените артикули в България.

В петък е очакван постоянният парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР