Парламентът ще изслуша в четвъртък вицепремиера Калина Константинова относно решението

...
Парламентът ще изслуша в четвъртък вицепремиера Калина Константинова относно решението
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Калина Константинова заради разселването на украинските бежанци

Парламентът ще изслуша в четвъртък вицепремиера Калина Константинова по отношение на решението за преустановяване на проекта за разселване на бежанци от Украйна. Това взеха решение депутатите при започване на пленарното съвещание по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Изслушването на вицепремиера ще бъде втора точка в четвъртък.

На 30 май вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова във видеообръщение заяви, че държавното управление приключва интеграционния проект за разселване на бежанци навътре в страната.

" След като втори ден до виновните институции не доближава достоверна и навременна информация от получилите краткотрайна протекция, откакто до последно те не оповестяват на посредниците и екипите на терен за желанията им и откакто втори ден идват рейсове, които не се пълнят и от гарите потеглят влакове с празни вагони, държавното управление приключва интеграционния проект за разселване на бежанци навътре в страната ", съобщи Константинова.

Тя добави, че в тази връзка всички украински бежанци, които са в хотелите на морето и на този стадий настояват, че няма къде да отидат, ще бъдат краткотрайно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Константинова е безапелационна, че закрилата е нещо, което се търси, а не се предлага.

Първа точка на следващия ден в съвещанието на Народното събрание ще бъдат измененията в Закона за държавния бюджет за 2022 година, свързани с атестацията на преподавателите във висшите учебни заведения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР