Парламентът ще избере подуправител на Българската народна банка, който ще

...
Парламентът ще избере подуправител на Българската народна банка, който ще
Коментари Харесай

Депутатите ще изберат подуправител на БНБ

Парламентът ще избере подуправител на Българската национална банка, който ще управлява ръководство „ Банков контрол “.

Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание. Избор на нов подуправител се наложи след оставката на Димитър Костов. Единственият претендент за поста е Радослав Миленков, който сега управлява Фонда за гарантиране на влоговете в банките. На 8 март Народното събрание одобри процедурните правила за изискванията и реда за предлагането на претендент за подуправител-ръководител на ръководство „ Банков контрол “ на Българска народна банка.

Народните представители ще прегледат и Проект на решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предлагането на претендент за заместник-председател, управляващ ръководство „ Надзор на капиталовата активност “, и на претендент за заместник-председател, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол “, на Комисията за финансов контрол, показване и обществено обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание.

По време на петъчното съвещание е планувано и чуване на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков по отношение на подхванатите и планувани ограничения, нови услуги и дейности на пазара на труда, включително и ограниченията за повишение на предлагането и качеството на работната мощ и понижаване на несъответствията на пазара на труда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР